Bart Bruyninckx, Bruyninckx

“Goede vraag en een mooie prijs voor Belgisch witloof”

Tholen – De eerste maanden van 2020 was het een topperiode voor de witloofmarkt. De prijzen langen rond de €2,50 en €2,80 per kilo. “We hebben wel een klein dipje in de prijzen gehad, maar over het algemeen hebben de telers een mooie prijs voor hun product gekregen en is er veel verdiend. Dat mag ook wel een keer. Toch heb ik persoonlijk liever een lagere maar stabiele middenprijs voor heel het jaar”, vertelt Bart Bruyninckx van het gelijknamige witloofbedrijf.

“Inmiddels is de situatie vanwege het coronavirus volledig op zijn kop gezet. Er gaat zeker nog wat volume naar de supermarkten, maar een groot deel van ons mini witloof gaat normaal naar de horeca. Die markt is helaas gesloten. Het belang van risicospreiding wordt in deze tijden erg duidelijk”, aldus Bart. “Als we naar de huidige veilingprijzen voor witloof kijken, zien we dat er nog een behoorlijke afname is. €1,20 per kilo is in mei een mooie prijs. Mensen zijn thuis, moeten zelf koken en kiezen dan graag voor een mooi Belgisch product.”

“Ondanks de maatregelen die we moesten treffen, hebben we goed door kunnen werken. We hebben al snel aanpassingen gedaan, zoals het plaatsen van schermen, zodat we snel op het normale productieniveau zaten. Ook hebben we geen last gehad van personeelstekorten. Ik denk dat we een tijdje gered zijn met de maatregelen die de overheid heeft getroffen om de buitenlandse werknemers te behouden”, besluit Bruyninckx.

Voor meer informatie:
Bart Bruyninckx
Bruyninckx
Schuttersveldstraat 7
3272 Messelbroek
+32(0)475 842 759
bruyninckx@miniwitloof.be     
www.miniwitloof.be      

 

 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven