Laatste kavel op Siberië verkocht

De ontwikkeling van Glastuingebied Siberië is begin april met de verkoop van de laatste kavel afgerond. Wayland Developments, gebiedsontwikkelaar uit Bergschenhoek, leverde 17 hectare grond aan groentengigant Van Dijck Groenteproducties. Het betreft de tweede helft van een kavel in totaal 32 hectare groot.

Siberië was vroeger een ruig en ontoegankelijk heidegebied, vandaar de naam. Nu wordt het gebied, in totaal circa 200 hectare, gekenmerkt door glastuinbouw en agribusiness.

Bij de ontwikkeling is het cradle-2-cradle principe (duurzaam ondernemen) toegepast. Thema’s als energie, water, groenstructuren en mobiliteit hebben een belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling van deze glastuinbouw Greenport hotspot.

De eerste kavel van dit project, dat onderdeel uitmaakt van de logistieke hotspot Greenport Venlo, werd in 2010 verkocht aan Paprikakwekerij Gubbels. Sindsdien zijn de kavels op het terrein in gestaag tempo verkocht aan o.a. Nature’s Green, Fresh Valley, Van der Elzen, Gubbels Siberië en Fortaplant.

Richting het westen
Volgens Arnaud van der Eijk, commercieel directeur bij Wayland Developments, heeft het gebied zich de afgelopen jaren sterk ontwikkeld. ‘’Er is nu een hele serie mooie, veelal lokaal gewortelde bedrijven gevestigd en dat is goed voor de economie van Noord-Limburg.’’ 

Ook de komende jaren blijft er in Peel en Maas (Maasbree) ruimte voor groei van ondernemingen. Arnaud: ‘’Wayland heeft plannen om het glastuingebied richting het westen verder uit de breiden.’’

Nog 9.300 m² beschikbaar op het bedrijventerrein
Het BusinessPark Siberië biedt nog ruimte voor het vestigen van een agro-gerelateerde onderneming. Naast de realisatie van de huidige distributiecentra van Brand Loyalty, Seacon Logistics en Royal Brinkman, beschikt het terrein aan de A67 nog over een kavel van circa 9.300m².

Van Dijck Groenteproducties wilde desgevraagd niet verder reageren op de aankoop van de grond. 

Voor meer informatie:
Wayland Developments
www.waylanddevelopments.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven