John Gijbels, Euro Gijbels

"Spaans bloemkoolseizoen al weken eerder gedaan vanwege hoge temperaturen"

Tholen – Vanwege de zomerse temperaturen in Catalonië loopt het citrusseizoen wat voor op de planning. “De Nardocott zijn wel drie weken eerder dan gemiddeld. Naar mijn verwachting zullen we daarom ook een week of drie eerder eindigen, maar op het moment hebben we nog volumes om aan de vraag te voldoen”, zegt John Gijbels van Euro Gijbels. “De vraag naar Nardocott is vrij normaal voor de tijd van het jaar. Tot nu toe is het een mooi citrusseizoen.”

Naast citrus teelt Euro Gijbels in Spanje ook groenten, waaronder bladgroenten, kruiden, venkel en bloemkool. “We zijn bijna door de bloemkolen heen. Ook de groenten lopen vanwege het weer voor op schema. We hebben zelf een veld om moeten ploegen, omdat bepaalde variëteiten het warme weer niet aankonden. Vorige week viel de vraag naar bloemkolen tegen, maar deze week is de vraag flink aangetrokken”, aldus John. “De vraag naar venkel is deze winter erg mager. We hebben een mooie oogst, maar er is waarschijnlijk te veel product op de markt. Zowel Spanje als Italië heeft dit jaar veel aanbod.”

Om de ecologische redenen heeft Euro Gijbels de afgelopen periode een test gedaan met vervoer per trein. “We hebben vanuit Spanje handel via het spoor naar België verstuurd. Ik denk dat vervoer via het spoor potentieel heeft. Voor de toekomst is het belangrijk dat we kijken naar alternatieven voor wegtransport en daar is het transport per spoor een mooi voorbeeld van,” besluit John.

Voor meer informatie:
John Gijbels
Euro Gijbels
Acaciastraat 21
2440 Geel – België
Cami de les Arenes s/n
43300 Mont-roig del Camp
Tarragona - España
info@eurogijbels.be    
www.eurogijbels.be    


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven