Cees Bruyn, Staay-Hispa: "Start 18 dagen later dan vorig jaar"

Primeurseizoen Marokkaanse Nicola-aardappelen van start

Tholen - Jaarlijks vormen de Marokkaanse Nicola-aardappelen de aftrap van het aardappelimportseizoen. "Afgelopen week is onze leverancier gestart met de oogst en vanmorgen was de eerste aankomst in Papendrecht", vertelt Cees Bruyn van Staay-Hispa.

Dit was 18 dagen later dan voorgaande jaren. "Dat kwam doordat de aardappelen nog niet huidvast genoeg waren om te verpakken en te exporteren", vertelt de importeur. "Met name de specialisten, markthandelaren en inpakkers zijn altijd in de markt voor deze Marokkaanse primeurs. Traditiegetrouw zijn de prijzen hoog gestart en zullen de prijzen wat afnemen als de volumes wat groter worden. Daarbij zien we dat de laatste jaren de interne markt in Marokko steeds beter wordt, dus lang niet alle aardappelen gaan vanzelfsprekend voor de export weg." 

Staay ontvangt de Nicola's in de volgende maatvoeringen: P 28-35 mm, M 35-55 mm, en G 55-65 mm. Cees verwacht zeker tot medio mei de importaardappelen aan te kunnen bieden. "Naast de Nicola zullen we vanaf begin maart ook de Spunta gaan importeren. We bieden de Marokkaanse Nicola en Spunta aan in de bekende jute verpakking van 15 kg, waarvan er 88 zakken op een pallet gaan. Daarnaast bieden we de aardappelen ook vanwege tekorten in jute verpakkingen, dit seizoen ook aan in polyetheen, eveneens met een kartonnen binnenzak om verkleuring tegen te gaan."

"Ook het pootgoed van bovengenoemde variëteiten hebben we volledig onder controle en in eigen beheer en hierdoor zijn we verzekerd van wekelijkse binnenkomsten consumptieaardappelen Nicola en Spunta", besluit Cees.

Voor meer informatie:
Staay Food Group
T +31 180 679 100
Cees.Bruyn@Staay-hispa.nl 
www.staayfoodgroup.com 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven