Chinese bedrijven sturen buitenlandse werknemers naar beurs ter vervanging van henzelf

Fruit Logistica: nog steeds vol vertrouwen in de komende beurs, wel extra maatregelen

Aanstaande woensdag start de Fruit Logistica in Berlijn. In aansluiting op ons artikel van vorige week, waarin gesteld werd dat 30% van de Chinese bedrijven niet aanwezig zou zijn, is dit aantal nu verder gestegen tot 38%. Verder waren veel bedrijven van plan om via Rusland naar Duitsland te reizen. Rusland verbiedt nu echter Chinese burgers om naar Rusland te reizen, omdat Rusland afgelopen vrijdag gevallen van het coronavirus in Rusland heeft gemeld. Dit leidde tot andere annuleringen en daarom wordt verwacht dat het huidige aantal Chinese bedrijven dat niet naar de beurs komt, verder zal groeien. Andere landen zijn nog steeds positief en komen naar de Fruit Logistica, zeker nu de directie van Fruit Logistica strengere maatregelen heeft genomen om de veiligheid van iedereen te garanderen.

Er sluiten meer steden in China, omdat de Chinese regering de verspreiding van het coronavirus probeert te stoppen. De huidige vakantie is in sommige steden ook verder verlengd tot 10 of 14 februari, om mensen ervan te overtuigen dat ze binnen blijven en niet besmet raken. Dit betekent dat meer markten leeg blijven en dat de verkoop traag verloopt. Er is nog steeds aanvoer naar de supermarkten; sommige bedrijven zijn langzaam aan het verwerken en beginnen met wat verkoop, hoewel niet op grote schaal. Op deze manier kunnen de Chinese burgers nog steeds enige aanvoer van versproducten hebben.

Het coronavirus zorgt er ook voor dat de import de laatste tijd vertraagt, omdat veel kopers nu geen nieuwe bestellingen meer doen. Ook buiten China is de invloed van het virus merkbaar. Zo is er bijvoorbeeld veel Australisch fruit dat normaal gesproken op dit moment op de Chinese markt terechtkomt. Veel Australische exporteurs ontvingen echter geen orders van Chinese kopers, waardoor ze met het fruit blijven zitten.

Vorige week kondigde Fruit Logistica aan dat het maatregelen zou nemen om ieders veiligheid te garanderen. Dit weekend zijn er enkele extra maatregelen opgenomen voor alle deelnemers aan de beurs. Fruit Logistica kondigde aan:

"Naar aanleiding van de update van de Wereldgezondheidsorganisatie hebben de gezondheidsautoriteiten van de staat Berlijn de Messe Berlin geadviseerd om deelnemers die tot de nieuwe risicogroep voor het coronavirus behoren, rechtstreeks te verzoeken om niet deel te nemen aan de Fruit Logistica.

Dit verzoek geldt alleen als u:

  • in de afgelopen 14 dagen naar de provincie Hubei hebt gereisd, of
  • contact heeft gehad met een persoon met een bevestigde coronavirusinfectie en vooral in geval van typische symptomen (koorts, hoesten, kortademigheid).

Als u tot de bovengenoemde risicogroep behoort (ongeacht uw nationaliteit), dan verzoeken wij u om dit jaar niet deel te nemen aan de Fruit Logistica uit overwegingen van anderen en de volksgezondheid".

 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven