Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
26 en 27 juni, Óbidos

Interpera 2024 met telersbezoeken in Portugal

Op de Interpera van 26 en 27 juni komt de internationale perensector samen in Óbidos, Portugal. Naast een conferentiedag hebben de organisatoren technische bezoeken aan bedrijven voorbereid. De deelnemers zullen kennismaken met de Portugese perenteelt en -bewaring.

Deelnemers aan Interpera 2024 worden meegenomen naar het hart van de Rocha perenregio, in een gebied bekend als Oeste, waar 90% van de teelt is geconcentreerd. De nabijheid tot de zee, hoge zwavelgehaltes in de bodem en hoge temperatuurschommelingen met warme dagen en koele nachten zorgen voor een intense kleur van de Rocha peer en een goede balans tussen suikergehalte en zuurgraad.

De technische dag (26 juni) begint met een bezoek aan een pakstation van een coöperatie met moderne apparatuur voor de bewaring, sortering en verpakking. Bezoekers krijgen de gelegenheid om te praten met de plaatselijke technici.

Vervolgens wordt een tweede pakstation bezocht, gewijd aan appelen en peren, een gebruikelijk concept in de regio. Het pakstation heeft innovatieve bewaringsapparatuur met dynamisch gecontroleerde atmosfeer, een van de toegevoegde waarden van de Rocha peer. De bezoekers zullen ook door een Rocha perenboomgaard lopen.

De middagbezoeken zullen zich richten op innovatie met het bezoek aan Iniav, het nationaal instituut voor agrarisch en veterinair onderzoek. Iniav is verdeeld in elf innovatiepolen in Portugal, en degene die bezocht wordt, in Alcobaça, is gewijd aan onderzoek in de fruitteelt, onder meer over optimale productie en fruitkwaliteit in een veranderende omgeving, en over de antioxidantcapaciteit van peren.

Binnen dezelfde faciliteiten zal Cothn, het nationaal technologisch centrum voor groente- en fruitteelt, onderzoeksprojecten presenteren gerelateerd aan peren in Portugal. Cothn is een organisatie die de ontwikkeling van de AGF-sector bevordert door toegepast onderzoek te doen, het kennisniveau te verbeteren en partnerschappen te verdiepen. Cothn is ook betrokken bij irrigatiesystemen en kwaliteitscontrole.

Gedurende de middag zal er ook een bezoek zijn aan het klooster van Alcobaça, omdat Interpera niet alleen gaat over het delen van kennis over perenteelt, maar ook over het bieden van een inkijkje in het culturele erfgoed van het gastland. Het erfgoed van de monniken van Alcobaça gaat overigens veel verder dan de prachtige UNESCO-erfgoedconstructie, ze speelden ook een beslissende rol in de land- en tuinbouw en waterfaciliteiten in de Oeste regio.

De tweede dag van Interpera (27 juni) wordt gewijd aan de conferentie zelf met rondetafelgesprekken over de evaluatie van het voorbij seizoen, een voorspelling voor het volgende seizoen en de marktevolutie. Ook waterbeschikbaarheid en bodemgezondheid zullen worden aangesneden als onderwerpen. Tot slot zal de conferentie eindigen met twee sessies, een over het klimaat en een andere over de vooruitzichten die nieuwe technologieën bieden.

Voor meer informatie:
www.interpera.org

Publicatiedatum: