Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste Fruit Attraction São Paulo ervaren als een succes

De eerste Fruit Attraction São Paulo, die vorige week plaatsvond, wordt door deelnemers geprezen als een succes. Ze geven aan veel mensen te hebben ontmoet, nieuwe partnerschappen te zijn aangegaan, met potentiële klanten contact te hebben opgenomen, bestaande klantenrelaties te hebben versterkt en vriendschapsbanden te hebben aangehaald.


Het team van Grapa op de beurs in Brazilië

De beurs, die van dinsdag 16 tot en met donderdag 18 april werd gehouden in het São Paulo Expo Exhibition & Convention Center, trok niet alleen ketenpartners uit Brazilië aan, maar ook uit de rest van Zuid-Amerika, Europa, het Midden-Oosten en andere delen van de wereld.

Sérgio Negrão, CEO en een van de oprichters van de Braziliaanse limesexporteur Jagrao: "De beurs was niet groot, maar wel erg druk. Ik denk dat het een succes is geweest voor een eerste editie."

"Over het algemeen overtreft de beurs onze verwachtingen", merkt een mangoteler en -exporteur op. "Importeurs vonden de beurs heel interessant. Na deze eerste keer in Brazilië zal het zeker nog krachtiger en groter worden. En wat de exporteurs betreft, we hebben zoveel producten dat de hele wereld een bezoekje mag komen brengen om te zien wat voor diensten we kunnen aanbieden en natuurlijk om onze tropische producten te komen proeven."

Ifema Madrid organiseerde de beurs met de steun van Abrafrutas, de Braziliaanse vereniging van exporteurs van fruit en derivaten. In zijn openingstoespraak benadrukte de voorzitter van Abrafrutas, Guilherme Coelho, het ruime assortiment fruit dat Brazilië teelt en exporteert. "Het is inspirerend om te zien hoe de Braziliaanse fruitsector in binnen- en buitenland erkend wordt. We zijn enthousiast om samen met onze partners bij te kunnen dragen aan de groei en de ontwikkeling van de agribusiness in ons land. Laten we deze unieke ervaring maximaal benutten en nieuwe partnerschappen opbouwen om het succes van de fruitsector in Brazilië verder te stimuleren."

Mercedes Auris, eigenaar van de Peruaanse kwekerij Los Viñedos, was ook aanwezig op de beurs in Brazilië. "We zijn blij met onze deelname aan deze geweldige beurs, waar we op zoek gingen naar nieuwe kansen voor onze tuinbouw. Dank aan de hele organisatie voor de uitnodiging!"

Cassiano Berol van de Braziliaanse exporteur Agricola Plantar zei telers uit verschillende staten ontmoet te hebben, waaronder Bahia, Rio Grande do Norte, São Paulo, Pará en Espirito Santo. "In Brazilië kan in heel veel teeltgebieden een breed assortiment aan groenten en fruit geteeld worden, waaronder limes, mango's, gember, zoete aardappelen, vijgen, atemoya's, avocado's, guaves, papaja's. We hebben zeer professionele telers ontmoet, evenals ervaren importeurs uit Europa, de VS en het Midden-Oosten. We willen betrouwbare telers verbinden met goede importeurs, want op die manier is succes gegarandeerd. In 2024 verwachten we voor het eerst limes, gember en zoete aardappelen te verladen."

"In vergelijking met de Fruit Logistica in Berlijn en de Fruit Attraction in Madrid was deze beurs natuurlijk klein, maar ik vond het een zeer goede start voor de eerste editie. Volgend jaar nemen we zeker opnieuw deel", besluit Berol.

Voor meer informatie:
Sérgio Negrão
Jagrao
Tel: +55 13 99721 8969 (Brazilië)
[email protected]
www.jagraobrazil.com

Voor meer informatie:
Cassiano Berol
Agricola Plantar
Tel: +55 11 9 9676-8378 (Brazilië)
[email protected] / [email protected]
www.agricola-plantar.com.br

Publicatiedatum: