Goed seizoen voor BOB-sinaasappelen uit Ribera

"De vooruitzichten voor het seizoen 2019-2020 van BOB-sinaasappelen uit Ribera zijn uiterst positief en dat bewijst maar weer dat we toonaangevend zijn op de markt van deze premium fruitsoort. De sinaasappelen zijn van goede kwaliteit en ook de maten en organoleptische eigenschappen zijn uitstekend. Dit jaar was er sprake van een oogstdaling ten opzichte van vorig seizoen, maar de prijzen zijn wel gestegen," zegt Paolo Parlapiona, sales- en marketingmanager bij Parlapiano Fruit. 

Van links naar rechts: Paolo Parlapiano (sales-en marketingmanager), Biagio Parlapiano (boekhouder) en Vincenzo Parlapiano (manager inkoop en teelt) 

BOB-sinaasappelen uit Ribera zijn van het ras W. Navel en vertegenwoordigen 90% van de totale oogst. Ze worden al sinds 1930 geteeld in Ribera (Agrigento, Sicilië), waar het klimaat, de kwaliteit van het irrigatiewater en de bodem ideaal zijn voor de teelt van dit fruit. De ervaren telers in deze regio maken gebruik van teelttechnieken die van vader op zoon zijn doorgegeven. 

"Het BOB-gecertificeerde fruit vertegenwoordigde de afgelopen drie jaar zo'n 70% van de totale afzet van Parlapiano Fruit (data MIPAAF) en dit seizoen wordt er een forse stijging van dit percentage verwacht. Het seizoen loopt van december tot maart."

BOB-sinaasappelen uit Ribera hebben lichtgekleurd vruchtvlees, zijn gemakkelijk te pellen, zoet van smaak en hebben een aangename 'bite'. De sinaasappelen zijn zowel perfect als handsinaasappel als voor het persen van sappen. Dankzij hun hoge sapgehalte zijn ze een rijke bron van vitamine C, een natuurlijk antioxidant die het afweersysteem versterkt. 

De sinaasappelen zijn ideaal voor tal van gerechten, variërend van voor- tot nagerechten. De schil is eetbaar omdat het fruit na de pluk geen behandelingen ondergaat. Het fruit wordt alleen met water gewassen en daarna gedroogd om vervolgens verpakt te worden.

Deze sinaasappelen onderscheiden zich dankzij de textuur van het vruchtvlees, dat sappig is en geen vezeltjes in de mond achterlaat. 

In het dal waar de sinaasappelen worden geteeld, heerst een uniek microklimaat, waaraan het fruit haar uitzonderlijke kenmerken waarschijnlijk te danken heeft. Parlapiano Fruit is in het bezit van de certificaten IFS, GlobalGAP (GRAPS) en biokeurmerken. 

Het bedrijf vermarkt ook biologische W. Navel- en Vaniglia-sinaasappelen onder de merknaam PARADISO. Het laatstgenoemde ras is zoet en pitloos en onderscheidt zich vanwege de totale afwezigheid van zuurheid. 

 

Contact:
Parlapiano Fruit Srl
C.da Donna Vanna SP 57
92016 Ribera (AG)
Tel. +39 0925 545947
Fax +39 0925 545947
Email: info@parlapianofruit.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven