Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hoge prijzen Itaiaanse Clementines door lager aanbod

Het huidige citrusseizoen verloopt niet helemaal zoals het hoort. Vanwege het geringe aanbod hebben de telers te maken met een daling van de bedrijfsinkomsten, maar de consument  ziet daarentegen prijzen staan die ze niet gewend zijn te betalen voor een kilo clementines.

“De prijzen van clementines zijn in korte tijd verdubbeld en er hangt nu nog maar weinig aan de bomen. Het seizoen 2019/2020 zal twee maanden eerder worden afgesloten. Dit kan als historisch worden beschouwd. Vorig seizoen was ook al merkwaardig toen er sprake was van een buitensporige aanbod zeer lage prijzen”, zegt Domenico Maraglino, citrusteler in de provincie Taranto.

“Voor velen is het seizoen allang voorbij en voor de telers die de rijping hebben vertraagd door fytosanitaire interventies staat het seizoen op het punt te eindigen. De prijzen voor de telers zijn nu redelijk.”

“Voor de sinaasappelen is de situatie iets beter, zeker omdat er de afgelopen maanden een piek was in de consumptie. Maar we moeten wel bedenken dat we te maken hebben met een daling qua opbrengsten van 40%. Een deel van de sinaasappelen hangt nog aan de bomen, maar we hebben nog een maand. De kwaliteit van ons citrus is een factor waarop we altijd kunnen bouwen. De grootte en de smaak is goed, evenals de prijs, vanwege de lage opbrengsten.”

Publicatiedatum: