Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Giovanni D'Agati: "Je moet het ritme van de natuur begrijpen"

Seizoen Italiaanse Tardivo di Ciaculli-mandarijnen begonnen: Volumes 40% lager

Het seizoen van de Tardivo di Ciaculli-mandarijnen is weer begonnen. Bij aanvang van het seizoen zijn de kleuring en het suikergehalte van het fruit uitmuntend, hetgeen de consument zeker zal waarderen. De oogst is echter 40% lager dan verwacht. Dit heeft in combinatie met het vroege einde van het clementineseizoen geleid tot forse prijsstijgingen. De prijzen voor Tardivo di Ciaculli-mandarijnen lopen momenteel op tot meer dan €0,75 per kilo. 

"De lagere beschikbaarheid zou kunnen leiden tot een vroegtijdig einde van het seizoen. De oogstdaling is het gevolg van weersomstandigheden die van invloed waren op de rijping van het fruit," zegt Giovanni D'Agati (op onderstaande foto), voorzitter van het Cosortium 'Il Tardivo di Ciaculli'.  "De klimaatverandering heeft een lagere productiviteit tot gevolg gehad."

"Het is in alle geledingen van de AGF-sector tegenwoordig van groot belang om het ritme van de natuur te begrijpen. Het is onmogelijk om ritmes te volgen die onnatuurlijk zijn. Op het veld hebben we geen machines om onze producten te sorteren op maat, kleur of Brix. Zeventig jaar geleden begon het seizoen van Tardivo di Ciaculli in maart maar nu eindigt het in maart."

"Wij zijn van mening dat de prijs moet worden bepaald aan de hand van de kwaliteit en niet dat kwaliteit ondergeschikt is aan de prijs, wat helaas wel vaak het geval is. We moeten zowel de consument als de teler respecteren en vandaag de dag is het meer dan ooit nodig om onze producten verder te verbeteren."

Tijdens Fruit Logistica 2020 zal het Cosortium Il Tardivo di Giaculli' deze boodschap uitdragen en niet alleen voor haar vlaggenschipproduct maar ook voor het overige aanbod aan conventioneel en biologisch citrus. De stand van het consortium is te vinden in Hal 4.2/Stand C-15. 

Voor meer informatie:
Giovanni D'Agati - general manager
Consorzio "Il Tardivo di Ciaculli"
Cell.: +30 339 2614123
Email: dagati@tardivodiciaculli.it

Publicatiedatum: