Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vacuümkoeling veel gebruikt voor versproducten

Vacuümkoeling wordt op grote schaal gebruikt in de versproductensector van de Verenigde Staten, Europa en China. Door het energieverbruik van waterverdamping bij lage druk kan de temperatuur van verse producten efficiënt worden verlaagd van de veldtemperatuur van 28°C naar 2°C. Arvin Lau van Vegfor Cooling Technology Limited is gespecialiseerd in deze techniek en legt uit: "Voor de meeste bladgroenten wordt, om vochtverlies door verdamping te voorkomen, tijdens het vacumeren water uit een recirculatiereservoir op de producten gesproeid. Vacuümkoeling wordt beschouwd als een zeer efficiënte aanpak om de houdbaarheid van versproducten te verlengen." 



"Vacuümkoeling is essentieel voor de kwaliteit van versproducten. Het kan snel en gelijkmatig de veldwarmte verwijderen na de oogst, de ademhaling van versproducten verminderen, waardoor de versheidsperiode aanzienlijk wordt verlengd en de versheidskwaliteit wordt verbeterd en de gezondheidsrisico's, die door de groei van organismen worden veroorzaakt, verminderen. Vacuümkoeling is een volumetype koelmethode en wordt niet beïnvloed door de manier waarop het gewas wordt verpakt of opgestapeld."



Lau concludeerde: "Vegfor helpt telers met het verkrijgen van een betaalbare en betrouwbare oplossing voor snelle vacuümkoeling om hun verliezen te beperken en hun koeleffectiviteit te verbeteren." 



Voor meer informatie:

Contactpersoon: Arvin Lau
Vegfor Cooling Technology Limited
E-mail: arvin.lau@vegfor.com
https://www.vegfor.com

Publicatiedatum: