Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Israëlische startup ontwikkelt sticker die producten langer houdbaar maakt

Het Israëlisch bedrijf Liva uit Ness Ziona heeft een sticker ontwikkeld die groenten en fruit langer houdbaar maakt. De sticker tast het groenten en fruit zelf niet aan, maar maakt de nuttige bacterie bacillus subtilis aan. Daardoor wordt de vermenigvuldiging van schadelijke bacteriën vertraagt.

Ifat Hammer, medeoprichter en CTO van Liva, heeft haar achtergrond in voedseltechnologie en biotechnologie gebruikt om deze sticker te ontwikkelen. De sticker is iets groter dan een postzegel en bestaat uit vier lagen. De sticker wordt rechtstreeks op de verpakking van groenten en fruit aangebracht. De houdbaarheid van producten wordt met maximaal zeven dagen verlengd.

De nuttige bacteriën die de sticker verspreidt komen van nature voor in de omgeving. Volgens Ifat is de sticker een voedingsstation voor bacillus subtilis en bevordert het de groei van deze bacterie. Daardoor kan deze bacterie andere schadelijke bacteriën overtreffen. De sticker doodt schadelijke bacteriën niet, maar vertraagt alleen hun groei. Daardoor zijn groenten en fruit die een sticker hebben langer houdbaar dan producten die geen sticker hebben.

Bron: nocamels.com

Publicatiedatum: