Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
José Illan, Tresacois:

Langzame start van het Franse kiwiseizoen

“Het Franse kiwiseizoen komt langzaam op gang," zegt José Illan, commercieel directeur van het teeltbedrijf Tresacois in het zuiden van Frankrijk. “De markt is nog niet erg actief omdat er nog kiwi’s uit andere landen als Griekenland en Italië verkrijgbaar zijn, maar we hopen over een paar weken echter over te kunnen schakelen naar kiwi’s van Franse bodem. De inkoopcentra vragen nu al om proefproducten.”

Lokale producten
Tresacois zet kiwi’s meestal op de Franse markt af. “Het is algemeen bekend dat Fransen het belangrijk vinden om lokale producten te kopen. De markt is dan ook vrij ontvankelijk voor nationale producten. We mogen het belang van prijzen echter niet onderschatten. Er is altijd een prijsverschil tussen Franse kiwi’s en die uit andere landen en dit bevordert de afzet van Franse kiwi’s natuurlijk niet echt.”

Volgens José zijn de Franse kiwi’s van goede kwaliteit. “De Brix-waarde ligt boven de 13/13,5." De kiwi’s zijn bijna allemaal klein. “Ik denk dat dit komt door de droogte. Er zijn ook enkele grote kiwi’s verkrijgbaar, maar dat zijn er nog niet veel. Het gaat dan over slechts een paar pallets per dag.”

Tresacois zet de Franse kiwi’s af tot half maart. “We zijn er klaar voor om onze klanten in Frankrijk en daarbuiten te bedienen.”

Voor meer informatie:  
José Illan
Tresacois
208 Ancienne Route de Lyon
30330 Connaux
France
Telefoonnummer: 0033 651 221 698
commerce@letresquois.com  

 

 

Publicatiedatum: