Aardappelgroothandelaar Willy den Haese

“Rustig aardappeljaar zonder extreme prijsschommelingen achter de rug”

Tholen – “Al met al was het een rustig aardappeljaar”, blikt aardappelgroothandelaar Willy den Haese van R. & W. den Haese terug op het afgelopen aardappeljaar. “We hebben weinig te maken gehad met extreme prijsschommelingen en het verschil tussen de dag- en de contractprijzen blijf vrij klein en stabiel. Voor mij als handelaar was het een rustig en positief jaar met goede kwaliteit aardappelen. Het jaar daarvoor was daarentegen erg onrustig vanwege de lage opbrengsten, hoge prijzen en gemaakte contracten.”

Vanwege de regen in de afgelopen oogstperiode heeft het rooien wat vertraging opgelopen maar alle aardappelen van R. & W. den Haese zijn uit de grond. “Ik zie het nieuwe jaar positief tegemoet. Ik verwacht een lichte stijging van de dagprijs in het nieuwe jaar, maar niet door de vraag van de industrie. Eerder doordat de export wat meer op gang gaat komen. Rond de feestdagen waren veel fabrieken gesloten en valt traditioneel de vraag weg”, aldus Willy.

“Hoewel ik het komende jaar positief inzie, moeten we altijd rekening houden met de weersomstandigheden. Het weer beslist het seizoen. Er worden genoeg aardappelen gepoot, maar als de kilo’s er niet zijn vanwege een droge zomer, dan zijn we zo vertrokken met de dagprijs”, vervolgt Den Haese. “Daarnaast is het dalende areaal Bintje ook een vaststelling. Zoveel jaren was Bintje één van de populairste rassen en plotseling blijft het areaal afnemen. Vanwege de problemen met het ras wordt er veel ingezet op de ontwikkeling van nieuwe rassen.”

Voor meer informatie:
Willy den Haese
R. & W. den Haese
Vijverstraat 33B
9860 Moortsele (België)
T: +32 (09) 362 47 29
willy.denhaese@gmail.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven