Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw importagent Nord Frucht GmbH in Bremen

Al in 1991 zette Murat Türengül zijn eerste stappen in de versbranche. Sindsdien werkt de handelaar onder andere op de groothandelsmarkt in Bremen, waar hij nauwe betrekkingen met partners en klanten in binnen- en buitenland op kon bouwen. Dit jaar - na een 28-jarige carrière in de handel - besloot hij deze bedrijfsactiviteiten onder de nieuwe bedrijfsnaam Nord Frucht voort te zetten.

De oorspronkelijke firma Ürer Food GmbH werd reeds enkele jaren geleden opgericht. De toenmalige bedrijfsoprichter, de neef van de huidige eigenaar, is zich echter in de loop der jaren in toenemende mate gaan concentreren op zijn tweede zakelijke activiteit: mobiele telefonie. Daarom heeft hij het bedrijf uiteindelijk aan Murat overgedragen. De nieuwe man aan het roer heeft het bedrijfsoptreden compleet geherstructureerd en wil de bedrijfsactiviteiten nu geleidelijk aan uitbreiden.


Turkse Satsuma's laten zich momenteel vlot verkopen. 

Directe import uit alle belangrijke teeltgebieden
Nord Frucht GmbH ziet zichzelf voor 100 procent als een agentschap en werkt zonder opgeslagen voorraden. De handelswaren worden uit alle belangrijke importlanden afgenomen: van Nederland tot aan Spanje, Italië en Turkije. Verse levensmiddelen uit Turkije vormen desondanks het hoofdassortiment van het bedrijf: in de zomer zet men overwegend in op kersen en Sultana-druiven, nu in de winter domineren daarentegen andere producten de handel. "We handelen momenteel overwegend in granaatappelen en Satsuma's uit Turkije. Groentenspecialiteiten zoals Turkse paprika's kunnen we het hele jaar door afnemen", luidt het.

Partnerschappen met zelfstandige supermarkten 
Citrus van iedere herkomst wordt in de koude tijd van het jaar goed afgenomen. "Italiaanse bladclementines laten zich momenteel vlot verkopen. Deze nemen we van een geselecteerde teler af en worden hier onder ons huidlabel Nord Frucht verkocht", aldus Murat. De hoofdclientèle van het bedrijf bestaat uit zelfstandige supermarkten in de wijde omgeving: "We hebben reeds partnerschappen met grotere retailers met een verkoopoppervlak van zo'n 500 m2 aan kunnen knopen. Deze doelgroep wil ik in de komende jaren verder benutten."

Voor meer informatie:
Murat Türengül
Nord Frucht Import & Export GmbH
Ellerbuschort 6 
28719 Bremen - Deutschland
Tel: +49 (0) 421 43301843
Fax: +49 (0) 421 57705575
Mobiel: +49 (0) 172 421 6984
E-mail: nordfruchtgmbh@outlook.de 
www.nordfruchtbremen.com/ 

Publicatiedatum: