FarmForte Europe

Navel Chocolate-sinaasappelen nu beschikbaar

Een paar jaar geleden ontdekte een teler in een citrusboomgaard in Valencia bruingekleurde sinaasappelen aan een Navelboom. Het fruit aan alle andere bomen had de gebruikelijke oranje kleur. Hij besloot de bruine sinaasappelen te laten analyseren en het resultaat was verrassend  De bruingekleurde sinaasappelen bleken beter van kwaliteit en smaak te zijn dan de andere sinaasappelen.

Dit leidde tot het besluit om dit nieuwe ras te vermeerderen door middel van enten om een nieuw levensvatbaar ras te ontwikkelen dat de naam ‘Navel Chocolate’ kreeg. De Navel Chocolate-sinaasappelen zijn zoeter van smaak dan gewone Navel-sinaasappelen, hebben een lagere zuurgraad en zijn bovendien sappiger. Daarnaast zijn ze ook nog eens lang houdbaar wat dit ras tot een exclusief product van topkwaliteit maakt.

De oogst van het ras gaat in december van start, wanneer de bruine kleur van de sinaasappelen voldoende is ontwikkeld en duurt tot half januari. Voor meer informatie over verpakkingen, beschikbare maten, prijzen en leveringsvoorwaarden van de Navel Chocolate-sinaasappelen:

Farm Forte Europe
Wim Boon
T: +31(0)6 38690796
E: sales@farmforte.eu      


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven