Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Grote appelaanvoer Polen stoort enorm"

Tholen - In de hardfruitmarkt is het nog steeds een spannende situatie. Wat betreft de peren loopt het prima, maar de appelen daarentegen hebben 'last' van de Poolse productie, die dit jaar erg hoog is uitgevallen. Dit vertelt een Belgische handelaar. "Sinds november komen er redelijke volumes van peren en de prijzen zijn alweer een tijdje stabiel. Deze liggen gemiddeld rond de 80 cent. Dat zijn de telersprijzen voor de gemiddelde maten. De dikkere maten liggen net onder de euro (telersprijzen). Het is in de peren tot nu toe goed gegaan, maar het is echt afwachten wat er komen gaat. De grotere volumes en hogere prijzen houden namelijk al best lang stand. De export naar Rusland is goed op gang en de vraag in Europa is prima."



"Bij appelen is het wat minder. Voor de dikkere maten wordt nog aardig wat gegeven, maar de kleine maten niet. Vanaf november zijn de prijzen gaan kelderen en niet meer omhoog gegaan. Dit heeft vooral te maken met de situatie in Polen. De grote aanvoer vanuit dit land stoort enorm. Gemiddeld liggen de prijzen rond de 40 cent en voor de dikkere maten 50 cent. Het is moeilijk te zeggen of dit nog verder gaat dalen. Het is al laag momenteel. Het blijft spannend in de appelen- en perenhandel."