Jan Duijs (Dugro Food) start met eigen merk Spaans citrus

"Het is vooral mijn sport om iets aan te bieden wat een ander niet heeft"

Tholen - Net even aanbieden wat een ander niet heeft. Dat is het motto van Jan Duijs van Dugro Food. De groothandelaar uit het Noord-Hollandse Winkel specialiseert zich dan ook puur in zachtfruit en primeurs. Afgelopen jaar is hij met een leverancier uit Valencia gestart met citrus onder eigen merk. "Maar wel citrus met meer smaak en uitstraling dan wat beschikbaar is op de markt. Ik wil me absoluut niet in de grote volumes gaan mengen."

Met zijn leverancier heeft Jan dan ook bedongen dat hij de exclusieve verkoper is op de Nederlandse markt. "Als andere grossiers het ook zouden aanbieden, dan heb ik geen onderscheidend vermogen. Het citrus wordt naar Barendrecht gebracht en vanuit daar verkoop ik het aan mijn klantjes. Dat zijn puur Nederlandse groentespeciaalzaken. Dat zijn er niet zoveel meer, maar die mensen zijn nog wel op zoek naar goede handel. Dat is met alle respect niet te vergelijken met de handel die in de supermarkten wordt aangeboden. Als de producten in de supermarkt liggen, moet ik maken dat ik weg ben!"

Inmiddels arriveren er wekelijks een paar pallets mandarijnen, citroenen, limes, grapefruit en sinaasappelen onder het merk GlamFruits in Nederland. "We hebben 'Beauty outside, tasty inside' op de doos staan. Het is de uitdaging om dat elke keer weer zien waar te maken. De prijzen liggen, ook door het lage aanbod mandarijnen in Spanje op een hoog niveau. In feite bizar hoog, maar dan heb je ook wel een hele mooie bak citrus", besluit Jan.

Voor meer informatie:
Dugro Food
Advocaatpeer 27
1731 WS Winkel
Mob: 0622-446 481
dugrofood@quicknet.nl 

 

 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven