Turks vijgenseizoen voorbij, Mexicaanse vijgen staan klaar om gat te vullen

Het Turkse vijgenseizoen is voorbij maar voor één exporteur betekent dat niet het einde van zijn vijgenseizoen. Na Peruaanse vijgen in zijn aanbod te hebben opgenomen, levert hij nu ook Mexicaanse vijgen.  Dit alles maakt onderdeel uit van het '365 dagen vijgen'-project dat het Turkse bedrijf in februari op de vakbeurs Fruit Logistica in Berlijn onthulde.

Na een uitstekend Turkse vijgenseizoen, verlegt het Turkse teelt- en exportbedrijf Alanar zijn focus naar vijgen uit andere herkomstgebieden. Tijdens Fruit Attraction presenteerde Alanar haar Mexicaanse vijgen, die onderdeel zijn van haar project om jaarrond vijgen te kunnen leveren. "We hadden een geweldig Turks seizoen. Nu het seizoen in Turkije voorbij is, exporteren we vijgen uit Mexico," vertelt Yigit Gokyigit, verkoopcoördinator bij Alanar. "De vraag naar Mexicaanse vijgen is goed, ondanks het feit dat ze nieuw op de markt zijn. We verkeren echter in een gunstige positie omdat we met een grote Europese retailer een programma voor Mexicaanse vijgen opgezet hebben. We hebben onze Mexicaanse vijgen bovendien goed kunnen presenteren tijdens de vakbeurs Fruit Attraction in Madrid."

"De vraag naar Mexicaanse vijgen verschilt wel wat van die naar de vijgen die Alanar in eigen land teelt," legt Gokyigit uit. "De grootste vraag naar zwarte Bursa vijgen is uit Duitsland afkomstig. We zien echter ook in Frankrijk, het VK, Nederland, Hongkong en het Verre Oosten de vraag toenemen. Mexicaanse vijgen zijn het meest in trek in Canada en Duitsland, hoewel ze hier nieuw op de markt zijn."

Dankzij de vijgen uit Mexico en Peru hoopt Alanar haar klanten jaarrond vijgen te kunnen leveren. Er zijn echter nog een paar gaten in de aanvoer die gevuld moeten worden. "Het Turkse vijgenseizoen eindigde half oktober. Het Mexicaanse vijgenseizoen is nu net begonnen en zal nog tot eind mei duren. Het is ons steven om alle dagen van het jaar vijgen te kunnen leveren. Hoewel er nu nog gaten in onze aanvoer zijn, verwacht ik dat we binnenkort ons doel zullen kunnen verwezenlijken. Als onze klanten tevreden zijn over het fruit en de service van Alanar dan is ons seizoen geslaagd. Ik ben altijd weer blij dat het harde werken van het Alanar-team aan het einde van het seizoen wordt beloond door tevreden klanten die nog meer orders plaatsen voor het volgende jaar," aldus Gokyigit. 

 

Voor meer informatie:
Yigit Gokyigit
Alanar
Mobile: +90 549 804 87 56
Email: yigit.gokyigit@alanar.com.tr
www.alanar.com.tr


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven