Zwitsers zoete aardappelseizoen start met goede vooruitzichten

Het Zwitserse zoete aardappelseizoen is bij Batati een week geleden begonnen en de eerste Zwitserse zoete aardappelen van de nieuwe oogst werden aan de klanten uitgeleverd. Dat meldt codirecteur Simon van der Veer in een kort commentaar over de actuele seizoensstart.


Simon van der Veer en Christian Hurni van Batati GmbH

De percelen waarvan tot nu toe geoogst brachten een gemiddelde tot goede oogst op en de zoete aardappelen vertoonden een goede kwaliteit, aldus Simon. "In het voorjaar waren er problemen met de jonge planten, soms bleef de groei staan en sommige planten maakten juist een buitengewoon snelle groei door. Zulke knollen zijn niet verkoopbaar." Ondanks deze problemen wordt er een gemiddelde oogst verwacht.

Momenteel telen naast de eigenaren van Batati (Christian Hurni en Simon van der Veer) nog tien andere telers zoete aardappelen voor deze afzetorganisatie. De zoete aardappelmarkt en de teelt lijken zich in Zwitserland te consolideren. Batati heeft zich verder ten doel gesteld om de gehele oogst te verkopen.

Verwerkingsproject
Momenteel zijn de kleine kalibers  en de knollen die niet geschikt zijn voor de vrije verkoop nauwelijks verkoopbaar, legt Simon uit. Daarom  werd er met een bedrijf uit de voedingsmiddelenindustrie een proces ontwikkeld waarbij onverkoopbare knollen verwerkt worden tot zoete aardappelvlokken c.q. gedroogde producten. "Dat functioneert, nu moeten er nog klanten voor dit spannende product gevonden worden", zegt Simon afsluitend.

Voor meer informatie:
Batati Süßkartoffeln GmbH
Simon van der Veer & Christian Hurni
Berg 50
3284 Fräschels
+41 79 224 60 04
simon@batati.ch  
www.batati.ch  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.