Abel Alarcón van Brio Fruits:

Trage oogst van Valenciaanse clementines en goede prijzen

Het citrusseizoen is in Valencia van start gegaan met de oogst van de vroege clementine-rassen, zoals Rubí en Oronules. De oogst is lager en gaat langzamer dan gewoonlijk door de hoge temperaturen wat zich vertaalt in een markt zonder te veel aanbod en met acceptabele prijzen. 

Abel Alarcón manager van Brio Fruits: "We brachten twee weken geleden de eerste Clemen Rubí op de markt en nu beginnen we met de Oronules. Het begin van het seizoen was langzaam tot nu toe door problemen met de kleuring die door de hoge temperaturen veroorzaakt worden, vooral 's nachts. Gedeeltelijk is dit goed, omdat het fruit op deze manier geleidelijk aan verhandeld kan worden wat de stress van een gedwongen, snelle afzet wegneemt."

"Dit jaar verwachten we zo'n 30% minder clementines te oogsten, vooral van het Clemenules ras, wat in de sector het meest populaire ras qua hoeveelheid is. Met minder fruit in de bomen is er een overvloed aan grote maten zoals we tijdens de oogst van de Rubí en Oronules hebben geconstateerd."

Abel Alarcón op een van zijn Orri mandarijnen plantages met beschermde teelt.

De lagere opbrengst en het langzame rijpen van het fruit resulteren in een ongecompliceerde markt met acceptabele prijzen en zonder druk. "Het is opmerkelijk dat enkele telers al een paar dagen Arrufatina clementines oogsten, omdat dit ras meestal twee weken later geoogst wordt; het komt omdat er weinig fruit beschikbaar is. Momenteel concurreren we met de Orri en Nadorcott mandarijnen uit Zuid-Arika, Peru en Argentinië. We hebben nu met kleine hoeveelheden te maken, maar het aanbod uit deze landen zal in de toekomst ongetwijfeld stijgen en voor sterke concurrentie zorgen."

De hevige stormen van een paar weken geleden hebben geen impact gehad op de kwantiteit en kwaliteit van het citrus dat in Valencia en Castellon geoogst wordt. "Gelukkig was er niet veel fruit dat geoogst kon worden, hoewel de hitte die daarna kwam al snel voor droogte zorgde. In feite heeft de regen ervoor gezorgd dat het fruit groter werd en spoelde ze de bomen schoon. In sommige gebieden zoals Orihuela in Alicante en in Murcia hadden de telers minder geluk en werden groentegewassen, citroenen, mandarijnen en vroege sinaasappelen behoorlijk beschadigd."

Voor meer informatie:
Abel Alarcón
Agrios Selectos S.L. (Brio Fruits)
T: +34 962 868 000
brio@brio.es
www.brio.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.