Naast veredeling aardbeienrassen nu ook appelrassen

Fresh Forward neemt appelveredelingsprogramma WUR over

Met ingang van 1 oktober 2019 wordt het appelveredelingsprogramma van de Wageningen University & Research (WUR) volledig overgenomen door Fresh Forward Breeding & Marketing, een dochteronderneming van de WUR en Fragaria Holland BV.  

Het WUR-appelprogramma bestaat sinds 1948. Al tientallen jaren richt het veredelingsprogramma zich op ziekteresistentie, waarbij de nadruk ligt op resistentie tegen schurft. Daarnaast wordt met name geselecteerd op productie, houdbaarheid en smaak. Uit het veredelingsprogramma zijn veel appelrassen voortgekomen, waaronder Elstar, Santana, Fresco/Wellant en SQ159/Natyra/Magic Star. Het levert daarmee een waardevolle bijdrage aan de teelt van appelen in Nederland en daarbuiten.

Nieuwe appelrassen 
In de toekomst zal Fresh Forward zich naast het veredelen van aardbeienrassen ook gaan richten op het ontwikkelen van nieuwe appelrassen die beter passen bij een duurzame teeltwijze en die voor de consument tot een 'intensere eetbeleving' leiden. De overname maakt het mogelijk om meer in merkerontwikkeling en onderzoek te investeren. Dit laatste zal in samenwerking met de WUR geschieden. Fresh Forward zelf gaat vooral investeren in de modernisering en intensivering van de veredeling in nauwe samenwerking met partners in de keten van de appel, van boomkwekerij tot retail.

Fresh Forward bericht dat het haar wens en ambitie is om de komende jaren superieure appelrassen in vernieuwende concepten op de markt te brengen, die zowel de consument verwennen als de teler en de keten dienen.

Bron: Fresh Forward Breeding & Marketing BV 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.