Ailimpo raamt Spaanse citroenenoogst op 1,1 mln ton

De raming van Ailimpo voor het citroenenseizoen 2019-2020 bevestigt de cijfers van de eerdere raming uit juni (1.10.000 ton). Er wordt wereldwijd een daling van 15% verwacht (-11% voor Fino en -24% voor Verna). Hierdoor komt de productie terug op een normaal niveau na de recordoogst van vorig seizoen. 

De stormen in september hebben geen effect gehad op de raming. De oogst van het ras Fino is al begonnen en het seizoen zal in oktober goed op stoom komen met fruit van hoge kwaliteit in goede maten.

Algemene vooruitzichten
Met deze cijfers zal Spanje haar handelspositie ook in 2019-2020 in Europa kunnen consolideren en de onbetwiste marktleider blijven. Spanje zal haar aanwezigheid in derde landen, zoals Canada, de Verenigde Staten en het Midden-Oosten eveneens voort kunnen zetten.

Naar verwachting zal 20% tot 25% van de oogst bestemd zijn voor de verwerking aangezien Spanje wereldwijd op de tweede plaats komt als grootste verwerker van citroenen voor sappen, essentiële oliën en gedroogde schil.   

De accreditatie van GlobalGAP, GRASP-certificering, de betrokkenheid van de sector bij duurzaamheidsprojecten en het gebruik van standaardcontracten die goedgekeurd zijn door het ministerie van Landbouw en voldoen aan de wet 12/2013 gericht op het verbeteren van de voedselketen, vormen ook dit seizoen weer belangrijke elementen. 

Voor meer informatie:

Ailimpo
Tel: +34 968 21 66 19
Email: informacion@ailimpo.com
www.ailimpo.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven