Eind november gaat in Egypte het Navelseizoen weer van start

"We verwachten een nog beter Navelseizoen dan vorig jaar"

Egypte staat bekend om de citrusteelt. Momenteel is het citroenenseizoen in volle gang en over iets minder dan twee maanden zal ook het Navelseizoen weer van start gaan. Vorig jaar was het een geweldig Navelseizoen. Eén Egyptische exporteur verwacht echter dat het seizoen dit jaar nog beter uit zal pakken. 

Elkhtib is de exportmanager van het Egyptische exportbedrijf Zamel. Hoewel het huidige citroenenseizoen redelijk goed verloopt, verwacht Elkhtib dat het Navelseizoen dit jaar nog lucratiever zal worden. "We rekenen op een nog beter Navelseizoen dan dat van vorig jaar. Toen maakten importeurs van Navels veel winst en we denken dat de vraag dit jaar erg sterk zal zijn. We merken dat de vraag bij aanvang en tegen het einde van het seizoen doorgaans zeer sterk is. Wanneer de Navels eind november op de markt komen, zal de activiteit dus groot zijn. Vorig seizoen exporteerden we in totaal 3.600 ton citrus. Dit jaar hopen we 5.000 ton te exporteren."

Aangezien Egypte een grote speler op de citrusmarkt is, telt het land talloze exporteurs. Dit is een grote uitdaging, zegt Elkhtib. "Vanwege het enorme aantal citrustelers en -exporteurs zal de onderlinge concurrentie groot zijn en zal er dus sprake zijn van competitieve prijzen onder Egyptische exporteurs. Een andere uitdaging is het garanderen van de juiste kwaliteit om het op te kunnen nemen tegen de grote merken."

Zamel Import & Export heeft een vast klantenbestand maar zou graag uitbreiden naar andere landen. "We doen het momenteel zeer goed in China, Europa, Rusland, Bangladesh, Maleisië en India. Deze markten zijn goed voor ons maar we zouden met ons merk ook graag nieuwe markten betreden, zoals Singapore, Brazilië, Wit-Rusland en Canada. Om deze groei waar te kunnen maken, zijn we van plan om deel te nemen aan nog meer vakbeurzen om ons merk in de spotlight te zetten," aldus Elkhtib. 

 

Voor meer informatie:
Elkhtib
Zamel for Import & Export
Tel: +20 109 064 6606
Email: sales@zamelfruit.com  
LinkedIn
www.zamelfruit.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven