Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fruitsland beleeft goed druivenseizoen

Sinds enkele jaren is er vanuit de buitenlandse markten een toenemende vraag naar rode en zwarte druiven. Het is daarom een must om de klant verse druiven van goede kwaliteit te bieden.

"Van juli tot november exporteren we veel pitloze druiven. De rassen waarmee we de huidige exportfase hebben afgerond, zijn de witte Melanie, de rode Sweet Celebration en de zwarte Melody", zegt Angelo Di Palma van Fruitsland.

"De Sweet Celebration, een door International Fruit Genetics gepatenteerd ras, hebben we dit jaar voor het eerst geteeld. De reacties waren erg positief, mede vanwege de bijzondere smaak in vergelijking met andere rode druiven. Het is een ras dat door de markt als premium wordt erkend en die veel belangstelling heeft gewekt in Zwitserland, waar consumenten oplettender zijn en gericht zijn op een onderscheidende kwaliteit wat betreft geur en smaak. We zijn dan ook van plan om het areaal te vergroten."

Sweet Celebration is een ras dat zeer goed bestand is tegen regen en vocht. Vanuit het oogpunt van de teelt contrasteert de plant ook gemakkelijker ongunstige weersomstandigheden.

"Niet alleen de Zwitserse markt reageerde goed op deze druiven, maar eigenlijk alle markten. Het nadeel voor degenen die geen toestemming hebben om gepatenteerde rode rassen, zoals Sweet Celebration en Timco, te telen, is dat zij worden gedwongen te wachten op de Crimson, die rijp is vanaf half september. Ik denk dat het onze kracht is om de consument druiven te bieden die zich onderscheiden qua geur, smaak, teelt en afzet", zegt broer en mede-eigenaar Donato Di Palma.

De witte Melanie en de zwarte Melody (beide gepatenteerd door SNFL) hebben ook succes gehad op de Europese markten. "De Melody is een van de weinige zwarte rassen die momenteel op de markt beschikbaar zijn en dankzij zijn bijzondere smaak en uiterlijk, ontving hij veel lof."

Voor meer informatie:
Angelo en Donato Di Palma
Fruitsland
Via del Melocotogno, 3 - P. 1
70014 Conversano (BA)
Tel./fax: +39 080 9671685
Cell.: +39 338 3259579
Email: info@fruitsland.it
Web: www.fruitsland.it  

Publicatiedatum: