Exclusief bij Jingold

Boerica, het verbeterde Hayward ras

Het kiwiras Boerica is het enige ras dat onder het Jingold Bliss-merk mag worden vermarkt. Het is een genetische mutatie van Hayward, die 'herontdekt' is door één van de bedrijven van Commercio Frutta: Bovo in Povegliano Veronese. 

De feedback op het fruit is geweldig dankzij de uiterlijke kwaliteit en andere telers worden uitgenodigd om zich aan te sluiten bij Commercio Frutta.

"Het is een zeer interessant ras vanwege haar eigenschappen en goede kwaliteit. Boerica is de enige verbeterde versie van Hayward. Jaren geleden richtte ons bedrijf zich al op verdeling van rassen door gebruik te maken van het ras Boerica. We promoten ons fruit samen met onze partner Jingold om de afzet binnen het premium kiwisegment verder uit te breiden en onze inkomsten te verhogen," aldus Maurizio Filippi. 

Commercio Frutta heeft het beheer van het merk Jingold Bliss toevertrouwd aan het Consortium Jingold, die dit premium product promoot.

"Commercio Frutta zorgt er op landelijk niveau voor dat de Boerica-kiwi's van de hoogste kwaliteit zijn en heeft tot doel om de teelt op te schalen zodat er nog meer fruit van hoge kwaliteit beschikbaar komt," vertelt salesmanager Andrea Bini. 

"Het nastreven van een uniforme productkwaliteit zal ons in staat stellen om nog beter aan de behoeften van onze telers en andere geïnteresseerden te beantwoorden."

Op landelijk niveau investeert Commercio Frutta veel in geel- en roodvlezige kiwirassen, zoals Jintao en Donghong, die eigendom zijn van het consortium Jingold en die de laatste jaren goede resultaten opgeleverd hebben. 

Wie is Commercio Frutta?
Commercio Frutta werd in september 1993 opgericht. In de loop der jaren is het bedrijf gegroeid en heeft het haar aanbod uitgebreid met producten als perziken, nectarines, peren, abrikozen en aardbeien. 

Het klantenbestand in Europa en daarbuiten (Azië, VS en Midden-Amerika) is eveneens gegroeid. In 2006 werd Commercia Frutta een consortium om de productieketen beter te kunnen ondersteunen. De telers werden dus partners. 

In 2012 ging het bedrijf samen met een andere lokale onderneming waardoor het commerciële netwerk nog verder werd uitgebreid. Het bedrijf richt zich in het bijzonder op innovatie, rassenvernieuwing en kwaliteitsverbetering. 

 

Contact:
Commercio Frutta
Via Trentola, 78
47122 Malmissole (Forlì) - Italy
Tel.: (+39) 0543/723153
Email: info@commerciofrutta.com
Website: www.commerciofrutta.it


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.