Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Joey Deen, Denimpex:

"Groot tekort Mexicaanse limes na extreme droogte"

Tholen - Het is de afgelopen maanden extreem droog geweest in de Mexicaanse staat Veracruz, waar de meeste limes geteeld worden met als bestemming de Verenigde Staten en Europa. "Als gevolg van de droogte zijn de bomen ontzettend uitgedroogd en beschadigd en geven geen fruit. Hierdoor is er nu een groot tekort en zijn de prijzen in de Verenigde Staten in een paar dagen extreem gestegen tot wel $ 40-55 per doos van 18 kg", vertelt Joey Deen van Denimpex.

"Brazilië stuurt in tegenstelling tot de andere jaren veel meer fruit in deze periode, tot wel 100% meer. Ik verwacht dan ook niet dat er gelijk een tekort zal zijn in de Europese markt, maar er zal zeker veel minder aanvoer uit Mexico beschikbaar zijn", constateert Joey. "Voorkeur voor de meeste klanten gaan uit naar de Mexicaanse limes, omdat deze veel dieper van kleur zijn als je het vergelijkt met Brazilië. De Braziliaanse limes hebben daarentegen veel meer sap."

Voor meer informatie:
Joey Deen
Denimpex
Sint Antoniesbreestraat 10
1011 HB Amsterdam – Holland
Phone: 0031(0)206246390
joey@denimpex.nl    
www.denimpex.nl