Juan Gonzalex-Pita, Salix Fruits

"Onze citroenenhandel heeft niet geleden onder de slechte weersomstandigheden in Argentinië"

Het extreem regenachtige weer in de maanden mei en juni heeft een enorme impact gehad op de citroenensector in Argentinië. De oogst is kleiner en de aanvoer heeft vertraging opgelopen. "Dit heeft echter geen grote gevolgen voor onze handel gehad. We hadden vroege citroenen beschikbaar en ons seizoen duurde van maart tot nu. Ons fruit is in goede conditie en van hoge kwaliteit. We hebben al meer dan 300 containers Argentijnse citroenen afgezet," zegt Juan Gonzalex-Pita van Salix Fruits. 

Argentinië is de grootste leverancier van citroenen ter wereld. Het land levert elk jaar meer dan 20 mln dozen citroenen en dit aantal is al jarenlang stabiel. "Hoewel de oogst een stuk lager is dan voorgaande seizoenen zien we dat de marktprijs nauwelijks is veranderd. Vraag en aanbod zijn goed in evenwicht," aldus Gonzalex-Pita. 

Salix Fruits is een handelsonderneming die in de VS is gevestigd. Citroenen zijn één van de belangrijkste producten voor het bedrijf. "We behoren tot de weinige handelaren op de markt die jaarrond citroenen kunnen leveren. Argentinië, Zuid-Afrika, Brazilië, Mexico en Spanje zijn onze belangrijkste importlanden. Op deze manier kunnen we ons wereldwijde klantenbestand het hele jaar door een stabiele aanvoer garanderen. In geval van slechte weersomstandigheden of een lagere oogst in bepaalde teeltgebieden kunnen we op deze manier het risico op tekorten minimaliseren."

Naast citroenen im- en exporteert Salix Fruits ook appelen, mandarijnen, grapefruit, druiven en peren. "Door het hele jaar rond kwaliteitsproducten uit verschillende landen te leveren, is ons bedrijf sinds 2013 sterk gegroeid, met een gemiddeld groeipercentage van 30%. Buiten de traditionele distributiekanalen werkt Salix Fruits ook aan een online afzetkanaal, dat het in 2020 zal introduceren," aldus Gonzalex-Pita. 

Het bedrijf zal dit jaar voor de vierde keer deelnemen aan Asia Fruit Logistica Hall3/stand I36. "Dit is een geweldig evenement voor ons om telers, klanten en collega's te ontmoeten en om nog meer mensen kennis te laten maken met ons merk."

 

Voor meer informatie:

Juan Gonzalex-Pita
Salix Fruits
E-mail: juangp@salixfruits.com
http://www.salixfruits.com/


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven