Buitenlandse vraag naar Italiaanse blauwe druiven momenteel sterk

Noord- en Oost-Europa vragen momenteel om meer gekleurde en minder witte druiven. De pluk van de eerste blauwe Cardinal-druiven is eind juli, zo'n 20 dagen te laat, begonnen in de Italiaanse provincie Foggia (Apulia). 

"Het slechte weer in mei heeft de start van het seizoen vertraagd. De oogst zal naar verwachting 10% tot 15% lager zijn. De kwaliteit van het fruit is echter uitmuntend. Dit geldt zowel voor de rassen Cardinal en Victoria als voor de Red Globe en Italia druiven die later worden geplukt," zegt Pietro Losito van Azienda Agricola Losito uit San Giovanni Rotondo (Foggia). Het bedrijf is lid van de Op Apoc en is één van de gecertificeerde Uvitaly-telers.

"Wat betreft de export hebben we de afgelopen weken gemerkt dat er een voorkeur bestaat voor rode en blauwe druiven in plaats van witte, die in Italië juist het populairst zijn. Ondanks de kleinere aanvoer zijn de prijzen stabiel. De aanvankelijk hoge prijzen van €1,50 per kilo voor blauwe druiven zijn inmiddels gedaald naar zo'n €0,95 per kilo. De prijzen van de eerste witte druiven met pit lagen rond de €1,20 per kilo en zijn nu gedaald naar €0,90 per kilo."

"De consumptie van druiven is op het ogenblik gemiddeld. De hoge temperaturen en goede weersomstandigheden zijn gunstig voor de oogst en afzet. De grootste vraag is afkomstig uit Frankrijk, Nederland en Litouwen maar ook Scandinavische landen vragen ons om druiven," aldus Pietro.  

Over 10 tot 15 dagen zal het bedrijf beginnen met het plukken van de rassen Palieri en Regal. Het is nog onduidelijk wanneer de Italia-druiven geplukt worden. 

 

Voor meer informatie:
Pietro Losito
Mobile: +39 335 8332555
Azienda Agricola Losito
San Giovanni Rotondo S.S. 89
Email: aziendalosito@tiscali.it
Website: www.fruttapulia.it

Rosario Ferrara
Op Apoc
Via R. Wagner K1 (P.co Arbostella)
84131 - Salerno
Phone.: +39 (0)89 331758
Website: www.apocsalerno.it


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven