Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Kwaliteit Nederlandse aardappelen onder de maat, Zuid-Amerikaanse importeurs kloppen aan bij China

"We hebben onlangs een groot aantal orders van Zuid-Amerikaanse handelaren ontvangen. Voorgaande seizoenen importeerden deze handelaren hun aardappelen uit Nederland. Nu laten zij echter weten dat de aardappelen die zij recent uit Nederland hebben geïmporteerd snel bederven. De kwaliteit is onder de maat. Zuid-Amerikaanse importeurs richten hun pijlen daarom nu op China," zegt Zhu Kuncan, manager van Shandong YSC Import & Export. 

"Voorgaande jaren konden Chinese aardappelen niet met Nederlandse concurreren op de internationale markt. De voornaamste reden hiervoor was de prijs. Nu de productkwaliteit van Nederlandse aardappelen teleurstelt, kunnen Chinese aardappelen concurreren dankzij hun hogere kwaliteit. We denken dat onze aardappelexport naar Zuid-Amerika fors zal groeien en dat de voorraden Chinese aardappelen snel zullen verminderen. Naar verwachting zal ook de exportprijs stijgen. Dit zal een aantal importeurs uit Maleisië en Thailand mogelijk afschrikken omdat zij zich deze prijzen voor Chinese aardappelen niet kunnen veroorloven," aldus Zhu. 

Over het algemeen is de situatie van de aardappelsector in Shandong uitstekend. De weersomstandigheden waren gunstig en de productie is stabiel. "De tyfoon Lekima, waar China onlangs mee te maken had, heeft echter wel grote gevolgen gehad voor de groentenoogst in Shandong. De aardappelen waren al gerooid toen de Tyfoon het gebied bereikte. De aardappelsector heeft dan ook geen schade ondervonden. De huidige prijs van Chinese aardappelen ligt rond de €270,49 per ton. Deze prijs is wat hoger dan in dezelfde periode van vorig jaar maar blijft wel binnen de normale grenzen."

"We stemmen onze verpakkingsmaten en -methoden af op de eisen van de verschillende exportbestemmingen. De arbeidskosten in ontwikkelde landen, zoals Canada en de Verenigde Staten, zijn vrij hoog en importeurs op deze markten eisen dat de aardappelen op pallets geladen zijn. Dit maakt het lossen met de vorkheftruck gemakkelijker. In Zuidoost-Azië en Zuid-Amerika hebben klanten geen specifieke voorkeur voor een verpakkingsmethode." 

 

Voor meer informatie:

Zhu Kuncan - Manager

Shandong YSC Import & Export Co., Ltd.

Tel.: +86 13176178860 

E-mail: shandongysc88@aliyun.com 

Website: www.shandongysc.com 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven