Goede vooruitzichten Frans steenfruit

De Sanguines-oogst begon vorige week in La Crau. Ondanks enkele stormen in de lente en een hevige hagelbui in de Drôme, die enkele boomgaarden ernstig beschadigde, ziet de oogst er goed uit, zowel wat betreft de kwantiteit als de kwaliteit. Voor dit seizoen (2019) is het globale potentieel van Sanguines 2.000 ton: 1.500 ton Nectavigne en 500 ton Pêchevigne.


Onder de paraplu van Les Sanguines, een echte Franse specialiteit, zijn er twee segmenten te onderscheiden. Nectavigne nectarines en Pêchevigne perziken.

Le Verger de Sanguines blijft groeien. Momenteel bevatten de boomgaarden van Sanguines nectarines ongeveer honderd hectare, verdeeld over ongeveer 50 telers. De meer bescheiden Sanguines perzikboomgaarden beslaan ongeveer veertig hectare, verdeeld over 30 telers.

Met een tiental rassen in het Nectavigne-segment, loopt het aanbod momenteel van begin juli tot half september. Het Pêchevigne-segment, dat iets later is, begint over het algemeen midden juli. Binnen 2-3 jaar moet het rendement van de jonge boomgaarden van nieuwe rassen het mogelijk maken om de handelskalender drie weken lang vol te plannen.

De telers in het Rhônedal zijn sterk betrokken bij het weer tot leven brengen van de aanplant van deze lokale producten waarbij PêcheVigne en NectaVigne het altijd goed deden.

Voor meer informatie:
Camille Herouard
Star Fruits Diffusion
145, Avenue de Fontvert
84130 Le Pontet - France
Vaste telefoon: +33 (0)4.90.16.46.13
Fax: +33 (0)4.90.16.46.19
Mobiele telefoon: +33(0)7.87.97.65.35
www.star-fruits.com   https://www.facebook.com/LesSanguinespechevigneetnectavigne/  


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven