Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Wilko van der Zwaard, Wilkofruit

“Kersenseizoen momenteel op zijn hoogtepunt”

Tholen – Het kersenseizoen bij Wilkofruit is losgebarsten. “De aanvoer van Belgische kersen ligt momenteel op een hoogtepunt. Het weer is zeer goed voor de groei van de kersen en over de kwaliteit zijn we zeer positief. We hebben dagelijks verse aanvoer van kersen vanuit de veilingen en diverse telers”, vertelt Wilko van der Zwaard van Wilkofruit. Het bedrijf zit al vier generaties sinds 1934 in de kersenhandel.

“Naast Belgische kersen hebben we ook flink wat aanvoer van Yaka kersen uit Griekenland. De Yaka kersen kunnen als het topsegment van de Griekse kersen worden gezien. Vanuit Turkije hebben we onder het huismerk Gaudias, Alara kersen. De kersen zijn in 5 kilo los te verkrijgen of in plastic zakjes, die er qua presentatie super uitzien”, aldus Wilko.

“Het kersenseizoen zal nog een week of 3 zeer goed zijn met de variëteiten Kordia en Regina, maar na deze variëteiten zal de aanvoer afnemen. Daarom starten we over een week of twee met de eerste kersen uit Canada en de Verenigde Staten. Over het huidige kersenseizoen zijn we zeer positief en we zien de komende periode met goede moed in om nog meer kersen te verkopen”, besluit van der Zwaard.

Voor meer informatie: 
Wilko van der Zwaard
Wilkofruit
Heilaar-Noordweg 14
4841 ZZ  Breda
Tel: +31 76 5244460
wilko@wilkofruit.com   
www.wilkofruit.com