Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Wim Bezemer, Four Seasons Fruit Supply:

"Nieuwe aankomst Braziliaanse limes"

Tholen - Bij Four Seasons Fruit Supply (FSFS) zijn gisteren de eerste limes uit Brazilië gearriveerd. De importeur uit Barendrecht werkt daarvoor samen met Jagro Brazilië, waar de Nederlander Marcel Jacobs de scepter zwaait. FSFS krijgt wekelijks aankomsten binnen onder de merken Louise en Frutador.

"Twee jaar terug zijn we gestart met het voeren van ons merk Louise en dat verloopt naar volle tevredenheid. Klanten weten dat ze met dit merk echt wat goeds in handen hebben", vertelt Wim Bezemer. "Zowel de merken Louise als Frutador hebben beide dezelfde uitstraling met een roze doos, wat mooi afsteekt met het groen van de limes."

FSFS verkoopt de limes aan retailers en groothandels door heel Europa."De markt voor limes is lange tijd slecht geweest, maar heeft gelukkig nu de stijgende lijn weer te pakken en alles wat arriveert, wordt goed opgenomen. Met name vanuit zuidelijke landen als Italië, Spanje en Turkije is de vraag in de zomer goed. Warm weer werkt altijd stimulerend voor de consumptie en we zien de vraag en prijzen dan ook toenemen", aldus Wim.

Dat was volgens aflader Marcel Jacobs ook hard nodig. "Bij de lage prijzen van de afgelopen weken was het niet rendabel om de limes naar Europa te sturen. Veel telers in Brazilië hebben hun fruit aan de boom laten hangen. Het aanbod kwalitatief hoogwaardige limes is dan ook beperkt. Omdat wij selectief zijn wat we in de dozen stoppen, blijft het volume beperkt tot een paar containers per week."

Traditiegetrouw gaan de verschepingen vanuit Brazilië door tot begin september. Aansluitend biedt FSFS haar klanten limes aan van Mexicaanse herkomst. "De Braziliaanse limes passen perfect in ons concept om direct van de bron de klanten te bedienen. Dat doen we met een selectief aantal producten. Daarmee hoeven we niet de grootste te worden, maar wel steengoed zijn in de producten die we voeren", besluit Wim Bezemer.

Voor meer informatie:
Four Seasons Fruit Supply
Gebroken Meeldijk 52
2991 VD Barendrecht
Tel: +31 (0)180 697 969
info@fsfs.nl
www.fsfs.nl