Bijzondere citroenen langs de Amalfikust

"Het citroenseizoen heeft te maken gehad met extreme regen in mei en dit heeft geleid tot grote vertragingen tijdens de oogst. Momenteel zijn er in de boomgaarden aan zee nog steeds veel citroenen die moeten worden geoogst."

"De teelt werd gekenmerkt door citrus dat groot was en vroeger rijp dan anders. De hitte heeft hierin een grote rol gespeeld. Het jaar 2018 werd daarentegen gekenmerkt door grote tekorten." Dat zegt Carlo De Riso, directeur van telersorganisatie OP Costieragrumi.

Tijdens de tour in de citroenboomgaarden langs de Amalfikust, onder leiding van De Riso, was het mogelijk om te zien hoe de kweektechnieken in het gebied behouden zijn gebleven.

Door het vouwen van de takken is het mogelijk om een soort koepel te vormen, om de plant te beschermen tegen weersomstandigheden. De oogst wordt handmatig uitgevoerd en wordt op de schouders weggedragen.

"Ik zou graag een lans breken voor lokale telers die met enorme offers en zonder naoogstbehandelingen een echte en gezonde citroen telen. Ik vraag degenen die verantwoordelijk zijn voor de kwaliteitscontroles, minder rigide te zijn als het gaat om de maat. Het is de schoonheid van een 100% natuurlijk product", zegt Carlo De Riso.

De citroenen van Costieragrumi zijn volledig onbehandeld.
"Het is daarom beter om citroenen met wat schoonheidsfoutjes de voorkeur te geven. Esthetisch perfecte citroenen hebben dan wel een grotere visuele impact, maar ze zijn niet vrij van bestrijdingsmiddelen. Als onze citroenen worden geweigerd, dan raakt dit de telers en schaadt het hun waardigheid."

Voor meer informatie:
Costieragrumi De Riso S.r.l   
Via Pioppi, snc - Loc. Tufo
84010 - Minori - SA
Tel: (+39) 089 877788
Email: info@costieragrumi.it
Web: www.costieragrumi.it   

 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven