QC One verwelkomt Nature’s Pride

Brix-waarde, hardheid, kleurschaal en gewicht zijn voor Nature’s Pride van essentieel belang als het gaat om leveren van kwaliteit. Deze en nog veel meer kenmerken worden tijdens alle processen door het kwaliteitsteam gemonitord. Het vastleggen van deze keurgegevens wordt sinds enkele maanden gedaan met keurplatform QC One. De app ondersteunt de keur- en rijpmeesters bij het inspecteren van de diverse partijen en producten. Vervolgens worden de keurrapporten direct gedeeld met klanten en leveranciers.

Dagelijks 230 unieke groenten- en fruitsoorten uit 59 landen vers aan kunnen bieden is een flinke klus. Het beschikken over accurate voorraadoverzichten en voorspellingen als het gaat om bijvoorbeeld rijpheid, is dan cruciaal. Fred van Heyningen, CEO bij Nature’s Pride: “Nature’s Pride is toonaangevend als het gaat om kwaliteit en zet daarin de standaard in de AGF-markt. Om dit voor elkaar te krijgen, is samenwerking met telers en klanten cruciaal. Met QC One krijgen we inzicht in kwaliteitsgegevens door de gehele keten heen. Dit vertalen we naar dashboards, kennis en informatie om zo optimaal mogelijk te kunnen presteren. Door deze werkwijze zijn we met elkaar in staat de kwaliteitsstandaard steeds verder te verhogen.”

Luco Overvoorde, Manager Process Excellence & PMO bij Nature’s Pride gaat verder: “Procesoptimalisatie en -verbetering is voor Nature’s Pride zeer belangrijk en we werken samen met elkaar en externe partijen als QC One om het elke dag een stapje beter te doen. Continu verbeteren zit in ons DNA en de QC One applicatie ondersteunt deze werkwijze: het is flexibel en aanpassingen worden snel doorgevoerd. Veelal kunnen we deze zelf uitvoeren, zonder dat de continuïteit van onze operatie in gevaar komt.”

ERP en QC One praten met elkaar
Thijs van Alebeek van QC One vult aan: “Bij Nature’s Pride worden er dagelijks zeer veel keurrapporten opgesteld. Bij binnenkomst, tijdens het rijpen en ook als partijen op voorraad staan. Het ERP-systeem Dynamics NAV van Microsoft is gekoppeld aan ons platform, waardoor keuropdrachten realtime beschikbaar zijn in de tablets. Na de keuring worden de resultaten teruggekoppeld en de partijen en pallets automatisch op de juiste manier binnen de organisatie verwerkt. Uiteraard zijn we enorm trots dat Nature’s Pride voor ons heeft gekozen.”

Koppeling met BI-tools
QC One verzamelt zeer veel relevante keurinformatie die met alle stakeholders wordt gedeeld. Deze keurdata wordt nog interessanter wanneer deze gecombineerd kan worden met andere gegevens uit de organisatie. Om deze reden legt QC One op dit moment de laatste hand aan een zogenoemde BI API. Deze technische koppeling maakt het mogelijk om met Business Intelligence software als Microsoft Power BI, Qlik Sense/View en Tableau direct aan te sluiten op het keurplatform.

Voor meer informatie:
Nature’s Pride
Dhr. L. Overvoorde
+31 (0)6 – 28 78 51 43
luco.overvoorde@naturespride.nl
www.naturespride.nl

QC One
Dhr. T. van Alebeek
+31 (0)6 – 109 609 52
t.van.alebeek@QCone.com
www.QCone.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven