Le Duc Fine Food is een echt Hollands familiebedrijf, dat vegetarische snacks produceert en over de hele wereld vermarkt. "Met dit uitgebreide assortiment is Le Duc een belangrijke speler in de vegetarische markt, en wil ook in de toekomst een grote rol blijven spelen. Het snelgroeiende bedrijf blijft ambities houden. En daar hoort ook een modern ERP-platform bij. Het was daarom tijd om op zoek te gaan naar een passende partner met het juiste softwaresysteem. Na een selectieproces viel de keuze op de oplossing Aptean Food & Beverage ERP Foodware Edition", aldus Le Duc en Aptean. 

Er was bij Le Duc al langere tijd behoefte om te moderniseren. “Als je als bedrijf door blijft groeien, en je je softwaresysteem niet aanpakt, heb je steeds meer nodig. De huidige manier van werken is arbeidsintensief, terwijl er op de markt voldoende automatiseringsmogelijkheden zijn, die ons proces zouden kunnen optimaliseren. Zeker nu we sterk groeien is ICT optimalisatie een voorwaarde”, aldus Coen Slurink, Business Controller bij Le Duc Fine Food. Waar er een aantal jaar geleden nog te weinig interne capaciteit was om zo’n groot implementatieproject aan te pakken, is Le Duc hier nu wel klaar voor. “Dat was dan ook de doorslaggevende reden om er nu echt werk van te maken, we zijn momenteel namelijk goed voorzien.”

Na een selectieproces viel de keuze op Aptean Food & Beverage ERP Foodware Edition. "Hier waren meerdere redenen voor. Ten eerste is de software echt food-specifiek, speciaal gericht op productiebedrijven en rijk aan passende functionaliteit. Ook heeft Le Duc onderzoek gedaan bij vergelijkbare, huidige klanten van Aptean en contact met hen gezocht. We hebben een aantal referenties gesproken, die aangaven positieve ervaringen te hebben met het systeem. Daarnaast hebben we in de voorfase al met verschillende consultants van Aptean samengewerkt. Ook hier werd duidelijk dat ze ons verhaal echt snappen en ze ons verder kunnen helpen. Je spreekt dezelfde taal, dat geeft vertrouwen.”, zegt Coen.

Le Duc heeft duidelijke ambities richting de toekomst. Met een duidelijk zichtbare groei in vegetarisch en veganistisch eten, wil Le Duc hier in de toekomst een belangrijke rol in blijven spelen. Tevens wil het bedrijf zich naast foodservice ook meer op retailkanalen richten en daar hoort kwalitatief hoogwaardig en efficiënt produceren bij. Het is dan ook cruciaal dat het nieuwe systeem  dit faciliteert, nu en in de toekomst. Coen sluit af: “Daar waar we kunnen automatiseren, willen we dat doen. Naarmate je meer doorgroeit, heb je daar alleen maar profijt van”. Roel de Bruijn van Aptean voegt toe: “We kijken ernaar uit om Le Duc te helpen de organisatie efficiënter te laten draaien en een bijdrage te leveren aan de beoogde expansie.”

Voor meer informatie:
www.leduc-food.nl 
www.aptean.com