Tholen - De digitaliseringslag is ook in de AGF-sector in volle gang. "Je ziet een verschuiving dat steeds meer AGF-bedrijven beseffen dat ze een technologiebedrijf worden", vertelt Jan-Maarten Verweij van Jump. "In de meest brede zin worden bedrijven digitaler en meer afhankelijk van technologie. Trendsetters zijn hier al volop mee aan de gang, maar er nemen steeds meer bedrijven contact met ons op omdat ze de noodzaak inzien om processen verder te digitaliseren."


Jan-Maarten Verweij

"Als Jump denken we graag mee als innovatiepartner om die digitalisering mogelijk te maken, waarbij we als verlengstuk op bestaande systemen toepassingen bouwen die bedrijven echt onderscheidend maken. Elk bedrijf heeft een eigen werkwijze, dat geldt ook voor de AGF-sector. Hoe unieker de werkwijze is, des te lastiger het is om passende software te vinden. De kans is daarom groot dat je bij standaard AGF-software functionaliteiten mist. Een maatwerk applicatie kan uitkomst bieden, omdat die precies naar wens wordt gemaakt", vervolgt de mede-oprichter van Jump.

Maatwerk software als aanvulling
"Onze insteek is dan ook niet om met maatwerk standaardpakketten te vervangen. Die werken namelijk prima voor veel processen. Alleen op het moment dat dit niet voldoet, komen wij om de hoek kijken. Dat hoeft zeker niet te betekenen dat bedrijven hun bestaande pakket moeten vervangen. Je kan namelijk je software vernieuwen. Zo wordt het bijvoorbeeld mogelijk om je vertrouwde ERP-systeem uit te breiden met functionaliteiten die je mist. Met name het low-code platform Mendix dient zich hier heel goed voor. Je ontwikkelt hiermee eenvoudig moderne applicaties die koppelen aan de bestaande systemen." 

Onderscheidend vermogen steeds belangrijker
"Om jezelf te onderscheiden van de concurrentie zul je verder moeten denken dan enkel volumes en prijzen. Daarom ontstaan er steeds meer unieke proposities in de AGF-sector. Sommige bedrijven richten zich op de biomarkt, anderen zijn sterk gefocust op de consument- en klantbeleving. Ook dienstverlening begint een steeds grotere rol te spelen. Met eigen applicaties kan je een duidelijk verschil maken. Denk bijvoorbeeld aan een klantportaal, leveranciersportaal of een consumenten app", aldus de ontwikkelaar. "Op het gebied van stakeholdercommunicatie met klanten en leveranciers valt er namelijk veel te verbeteren. Veel handel vindt nog telefonisch plaats. Op het moment dat je dit weet te digitaliseren kan het sneller, meer gestructureerd en met minder input. Bovendien leg je een hoop data vast, waar je gericht op kunt sturen."

"Met de vanzelfsprekendheid om business te bedrijven omdat je op een bepaalde locatie gevestigd bent, ga je het in de toekomst niet redden. Ik ben ervan overtuigd dat technologie een belangrijke sleutel is om in de toekomst een belangrijk deel van het onderscheidend vermogen te creƫren. Dat betaalt zich ook uit in het rendement, want als je je processen efficiƫnter weet af te stemmen, kun je ook tegen scherpere prijzen leveren", besluit Jan-Maarten. De vraag wat een maatwerk applicatie kost, is volgens hem niet eenduidig te beantwoorden. "Het antwoord op die vraag verschilt enorm per applicatie. Maar door onze prijscalculator in te vullen, heb je binnen 2 minuten een prijsindicatie voor jouw applicatie!"

Voor meer informatie:
Jan-Maarten Verweij
Jump
Stationsweg 41 B
3331 LR Zwijndrecht
+31 (0)6 2208 2817
janmaarten@jump.nl    
www.jump.nl/agf