Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Zündorf & Zerres: Vraag naar citrus lager door zomerfruit

"Spaanse citrusseizoen midden juli voorbij"

In de Duitse groothandel kom je nu steeds meer citrus afkomstig uit het zuidelijk halfrond tegen. De late Spaanse clementines en sinaasappelen worden hiernaast aangeboden. Maar binnen afzienbare tijd is het Europese citrusseizoen voorbij. Abdessalem Najar van Zündorf & Zerres: "Tot midden juli komen de laatste producten uit Spanje binnen bij de Duitse groothandelsmarkten."


Het einde van het Europese citrusseizoen nadert. Late sinaasappelen worden momenteel verhandeld voor € 1,30/kg, clementines voor € 2,50/kg. Abdessalem Najar: "De prijzen vallen binnen hun gebruikelijke marge, zoals we die meestal rond deze tijd van het jaar zien."

Momenteel komen de laatste rassen van dit jaar op de Keulse markt: Navelina sinaasappelen en Ortanique clementines. De handelaren verschuiven naadloos naar overzeese producten, vooral uit Uruguay. "Over het algemeen is de behoefte aan citrus wat kleiner op dit moment omdat er allerlei soorten steenfruit aanwezig zijn."

De uitzondering wordt gevormd door de Amalfi citroenen met bladeren, die voortdurend in aangename hoeveelheden verhandeld worden. "Ze komen momenteel uit Spanje en Italië. Portugal komt in oktober. Wat prijs betreft zijn Italiaanse producten soms twee keer zo duur als de Spaanse. Maar de producten uit Italië zijn klasse 1."


Twee Franse specialiteiten: l'Autrec knoflook en artisjokken uit Bretagne.

Directe levering aan de regionale retailer
Zündorf & Zerres werd in 1962 opgericht en wordt nu gerund door een derde generatie. Tot 1980 bestond het assortiment voornamelijk uit gewoon AGF, waarna het assortiment meer richting specialiteiten ging, zoals exotisch fruit en kruiden. "Na jaren van stabiele afzet is ons bedrijf de afgelopen maanden wat gegroeid. We hebben ons onlangs wat meer gericht op directe levering aan de regionale supermarktfilialen van de grote ketens. Momenteel leveren we aan 20 filialen binnen een radius van 200 km."

Tevreden vraag naar groentenspecialiteiten
Naast citrus en een scala aan exotische producten levert het bedrijf ook veel importgroenten. Najar: "Italiaanse Tropea uien doen het nu erg goed. We merken dat de afzet in Duitsland de afgelopen jaren geleidelijk aan toenam. Een andere specialiteit waar we ons meer op richten zijn Franse tomaten van de Prince de Bretagne coöperatie. We hebben onze lokale tomaten al succesvol afgezet bij Rewe en Edeka. Als laatst willen we ook onze knoflooklijn noemen: we bieden klasse 1 Franse knoflook van het ras l'Autrec aan in alle kleuren, paars, rosé en rood aan gespecialiseerde retailers."


De mix tomaten die afkomstig is van de Franse coöperatie Prince de Bretagne.

Voor meer informatie:
Zündorf & Zerres GmbH
GF: Abdessalem Najar 
Marktstraße 10
50968 Köln
Tel: (+49) 0221 38 12 95
Fax: (+49) 030 16 87 83 12 
Email: info@zuendorf-zerres.de
www.zuendorf-zerres.de 

Publicatiedatum: