Kees Bijl, Bijl Aardappelen:

"Stabiele prijzen voor vroege aardappelen, huidvaste pas vanaf juli beschikbaar"

Tholen - Op 28 mei ging bij Alvantho de eerste veiling van start van de vroege aardappelen. Volgens Kees Bijl van Bijl Aardappelen vinden de vroege aardappelen vanuit de veiling goed zijn weg richting de Nederlandse grossiers en kleinhandel.

"Vooral de afzet van Frieslanders en Doré is heel behoorlijk. De prijzen blijven op een goed niveau, zo ligt de veilprijs van de Frieslanders op een stabiel niveau rond de 50 cent. Dat is ook wel een effect van de regen, waardoor er niet voluit wordt gerooid. Deze week wordt er mooier weer verwacht, waardoor het aanbod wat groter zal worden."

"Verpakkers gaan voorzichtig wat vroege aardappelen inladen om volgende week te gaan verpakken, maar dat zijn nog incidentele koopjes en die hoeveelheden zijn nog klein. Er zijn nog wat laatste restantjes import uit Zuid-Europa op de markt, daarnaast is er ook wat aanbod uit Duitsland", vertelt Kees. Naast de Doré's en Frieslanders worden vanaf Tholen de rassen Première, Eigenheimer en Bildtstar aangeboden.

Verkoop naar het supermarktkanaal is nog niet aan de orde. "De aardappelen zijn nog niet huidvast. Inmiddels zijn wel de eerste percelen doodgespoten en daarmee is de aanzet gemaakt om begin juli huidvaste aardappelen te kunnen leveren. Als dat gaat lopen, zal er ook meer continuïteit in de afzet komen", besluit Kees.

Voor meer informatie:
Kees Bijl
Bijl Aardappelen
Langeweg 11a
4697 RE Sint-Annaland
Tel: 0166-612850
Fax: 0166-613008
info@bijlaardappelenbv.nl
www.bijlaardappelenbv.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven