Jaaroverzicht januari I

Nieuwjaarsrecepties, winnaars en cocaïne

"Als de bedrijfsresultaten in de groenteteelt in 2012 niet substantieel verbeteren, zullen veel ondernemers moeten stoppen", Dat stelt Fred van Heyningen, directievoorzitter Rabobank Westland in het Financieele Dagblad. Rabobank Westland heeft 1000 ondernemers in glasgroenten en sierteelt als klant. De bank heeft de afdeling bijzonder beheer al tot 55 medewerkers vergroot om de eventuele de faillissementen zo ordelijk mogelijk te laten verlopen.Anneke van de Kamp, hoofd Markt en Innovatie van het Productschap Tuinbouw, is op 5 januari na afloop van Hét AGF Debat in het Zalmhuis in Rotterdam uitgeroepen tot AGF Vrouw van het Jaar 2011. Zij kreeg deze onderscheiding vanwege de wijze waarop zij sturing heeft gegeven aan het crisisteam tijdens de EHEC-crisis en de Moerdijk Brand eerder dit jaar. Ook wordt zij geroemd vanwege haar niet aflatende inzet om de activiteiten van het PT bij de achterban onder de aandacht te brengen.


Op die dag vond ook het jaarlijkse AGF Debat plaats. Gert Mulder, directeur Frugiventa en Hans van Es, directeur DPA blikten samen terug op 2011 en spraken hun verwachtingen uit over 2012. Het AGF-debat bestond uit twee rondes en de onderwerpen Belangenbehartiging en Voedselveiligheid. Loek Hermans van Greenport Holland en Henk Westerhof van Anthos gingen de discussie aan over 'Schaalvergroting van brancheorganisaties maakt lobby minder effectief.' Daarna debatteerden Klaas Breunissen van Milieudefensie en Michaël van Duijnhoven, directeur N&S, over de stelling 'Residuen op AGF-producten vormen geen probleem voor de voedselveiligheid.De uiteindelijke winnaar van de AGF Innovatieprijs werd 24Kitchen voor de genomineerden Dutch Specials en Kokkerlli. Rob vroeg de tuinbouw om hen te steunen bij dit initiatief. "Het moet wel commercieel draaien en daarvoor hebben we jullie nodig."

FresQ creërt geen extra verkoopdochter voor de nieuwe glasgroenteleden die afkomstig zijn van Coforta. De groep van 72 telers die dit jaar overstappen van Coforta naar Fresq gaan hun producten afzetten via Fresq Fresh Conneqt. "Net zoals onze andere nieuwe leden, zijn zij allen toegevoegd aan een bestaande verkoopdochter", licht Margot Hart van Fresq toe.De regionale recherche van de politie Noord- en Oost-Gelderland heeft donderdag 5 januari bij een bedrijf in Apeldoorn in een lading ananas bijna 190 kg cocaïne aangetroffen. De drugs zijn in beslag genomen en vernietigd. Er zijn geen aanhoudingen verricht. Door een onderzoek van het rechercheteam ontstond het vermoeden, dat in een container die onderweg was naar een bedrijf in Apeldoorn, mogelijk drugs waren verstopt. De container was afkomstig vanuit de Antwerpse haven.


Op dinsdag 10 januari heeft Jaap Mazereeuw, Algemeen Directeur van Enza Zaden, de Tuinbouw Ondernemersprijs 2012 in ontvangst genomen. De feestelijke prijsuitreiking vond plaats tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van Productschap Tuinbouw in de Keukenhof in Lisse. ‘De prijs is een prachtige waardering en de kroon op het werk van alle medewerkers van Enza Zaden. We zijn zeer vereerd met het ontvangen van de prijs. Het is voor ons bedrijf een stimulans om met veel energie verder te werken aan waardecreatie door innovatie,’ aldus Jaap Mazereeuw.


"We moeten in de hoogste versnelling naar bundeling en samenwerking in de afzet van glasgroente. Met het huidige tempo gaan we als Nederlandse groentesector in 2012 weer verder in de min met ons rendement”, aldus voorzitter Jan Zegwaard van Stichting STAP tijdens de eerste Nieuwjaarspresentatie van STAP in Nootdorp. Hij hield een spiegel voor aan honderden belangstellenden, onder wie veel telers van komkommers, tomaten en paprika.


Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van ABC Westland en Agro Businessclub Westland op donderdag 12 januari, onthulde Herwi Rijsdijk, directeur van ABC Westland Beheer, dat op dit moment de mogelijkheid wordt onderzocht voor een groothandelscentrum op het terrein van ABC Westland. Indien de condities gunstig blijken, zal dit voorjaar een plan worden gepresenteerd. De voorlopige werknaam van het nieuwe groothandelscentrum in Poeldijk is Food Center Westland.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.