Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Belgische handelaar:

“Meloenen uit Chipiona zijn mooie aanvulling op vroege Galia’s uit Almeria”

Tholen – Het meloenenseizoen in de Spaanse regio Almeria loopt stilaan op zijn einde en de regio Murcia begint langzaam op gang te komen. “Het Almeriaseizoen was niet zo makkelijk”, vertelt een Belgische handelaar. “Er waren de afgelopen weken heel wat kleine maten Galia’s op de markt. De gewilde grotere kalibers 5 en 6 waren wat schaarser de afgelopen periode. Omdat de meloenen uit Almeria de eerste meloenen zijn, zijn de kwalitatief en qua smaak minder goed dan de meloenen uit Murcia. Een opkomende streek voor vroege Galia-meloenen is Chipiona en qua smaak en maat zijn die een stuk beter dan de Galia’s uit Almeria.

Volgens de Belgische handelaar neemt de vraag naar Galia-meloenen elk jaar iets af. “Charentais- gele- en groene meloenen doen het daarentegen elk jaar beter. Vroeger was de Galia-meloen hier veruit de meest populaire meloen, maar omdat de kwaliteit van de vroege Galia-meloen is afgenomen, is ook de populariteit gedaald. Voor watermeloenen geldt hetzelfde verhaal als voor de Galia’s. Er zijn nog watermeloenen uit Almeria op de markt, maar uit de streek van Palomares beginnen de eerste volumes te komen. Tevens komt ook het Griekse watermeloenenseizoen op gang, maar die hebben ongeveer een week of twee vertraging gehad. Echter omdat het weer wat wisselvalliger is en daarom de vraag wat minder, is de vraag en het aanbod prima in balans.”