Heidi Govaerts (Ardo) over nieuwe Tomra-sorteerlijn:

"Nieuwe sorteerlijn helpt verspilling terug te dringen en onze productiviteit te maximaliseren"

In haar fabriek in het Belgische Ardooie heeft Ardo twee Tomra Sentinel II optische sorteermachines laten installeren in haar streven naar 'een maximale output van volume en kwaliteit'. 

De omzet van het familiebedrijf Ardo is in de loop der jaren gegroeid naar €1 mld per jaar en dit dankt zij aan haar hoge kwaliteitsnormen. Bij het bedrijf zijn 3.800 mensen werkzaam op 21 productie-, verpakkings- en afzetlocaties in negen verschillende landen. Het bedrijf exporteert naar 100 landen. Ardo koopt groenten, fruit en kruiden in bij 3.500 telers en verwerkt jaarlijks 860.000 ton verse AGF. Een kwart van alle diepgevroren groenten op de Europese markt is afkomstig van Ardo en worden voornamelijk gebruikt in soepen, kant-en-klaar maaltijden en babyvoeding. Ardo levert ook aan de huismerken van vrijwel alle grote supermarktketens in Europa, evenals aan grote cateraars voor verzorgingshuizen, ziekenhuizen en scholen. 

Heidi Goovaerts, directeur marketing en communicatie bij Ardo: "Als innovatief bedrijf zijn investeringen in onze fabriek de manier om ons te onderscheiden van onze concurrenten. We onderscheiden ons daarnaast op het gebied van duurzaamheid. Dit houdt in dat we voedselverspilling tot een minimum beperken en dit was mede de reden dat we voor de sorteeroplossingen van Tomra hebben gekozen. De technologie van Tomra zal ons helpen verspilling terug te dringen en tegelijk onze productiviteit te maximaliseren terwijl we de beste productkwaliteit kunnen blijven leveren."

De Sentinell II heeft een flexibel ontwerp dat aangepast kan worden aan de sortering van diverse producten, hoewel de machine het meest gebruikt wordt voor de verwerking van tomaten, perziken en aardappelen. De nieuwste verlichtings- en detectietechnologie garandeert een ongeëvenaarde sorteernauwkeurigheid, capaciteit en duurzaamheid. De Sentinel II is in drie maten verkrijgbaar en haar doorvoersnelheid-breedteratio is het hoogst in de sector. 

De LED-sensor arrays voor verlichting en het detecteren van afwijkingen vormen de basis van de sorteervermogens van de Sentinel II. Deze technologie zorgt er in combinatie met het gebruiksvriendelijke bedieningspaneel voor dat gebruikers een breed spectrum aan defecten kunnen detecteren, zoals verkleuringen, schade, evenals ondermaatse producten en vreemde materialen. Het gepatenteerde uitwerpsysteem van de Sentinel II heeft een lage, medium en snelle stand en een groot capaciteitsbereik van 40-200 ton per uur. Dit maakt de machine ideaal voor seizoens- en jaarrond gebruik.  

Gillis Alliet, productielijnmanager bij Ardo: "De technologie staat niet stil en daarom hebben we besloten om deze nieuwe machines aan te schaffen. We streven immers altijd naar een nog betere productkwaliteit. De Sentinel II is een betrouwbare machine, die ontworpen is om de veiligheid van operators te waarborgen en betekent eveneens een verbetering op het gebied van de voedselveiligheid. De machines zijn snel te in te stellen, leveren goede resultaten en hebben een bijzonder prettige bedieningsdisplay. Onze operators werken erg graag met deze machines."


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven