nieuwe eigenaar Cool Fresh

Jupiter verleent Indiase Sahyadri Farms exclusieve rechten voor teelt Arra-druiven

De exclusieve rechten voor de teelt en handel van de Arra-druivenrassen zijn door Grapa toegekend aan Jupiter, dat onlangs bekend heeft gemaakt dat het Sahyadri Farms gekozen heeft als teeltpartner in India. 

Met de keuze voor Sahyadri kunnen telers in India profiteren van de wereldwijde infrastructuur van de Britse multinational.

Nadat de Arra-rassen met succes in de regio werden getest, zijn zij op grote schaal aangeplant. Tegen eind 2019 zal het Arra-areaal ruim 40 hectare tellen en dit zal tot eind 2023 opgeschaald worden met nog eens 2.023 hectare. De verwachting is dat er al in 2020 begonnen kan worden met de export naar internationale markten. 

De vraag veranderen
Jupiter-directeur Mark Tweddle: “We zijn blij om onze relatie met Sahyardi verder te verstevigen voor de aanvoer van Arra-rassen uit India. Ik ben ervan overtuigd dat de Arra-rassen een verandering in de vraag naar druiven op het continent teweeg zullen brengen."  

Gapa, dat de rassen voor Agriculture Research & Development beheert, deelt het enthousiasme van Jupiter. Directeur Rafi Karniel: "Twee jaar geleden bezochten mijn vader, ontwikkelaar van de Arra-rassen, en ik India om de markt te verkennen en het potentieel van de Arra-rassen te evalueren. We stonden versteld van het bedrijf Sahyadri Farms en haar nieuwe, zeer moderne pakstation. Ik denk niet dat Jupiter een betere partner in India had kunnen vinden."

Voortdurende uitbreiding 
Jupiter, dat onlangs voor de tweede keer op rij genoteerd stond in de HSBC International Track 200 van de Sunday Times, blijft haar positie op de markt uitbreiden. Met een gemiddelde jaarlijkse omzetgroei van 107,2% de voorbije twee jaar, kwam het bedrijf op de 22ste plaats in deze gerespecteerde lijst van de best presterende Britse mid-market ondernemingen. 

Vorige maand maakte Jupiter eveneens bekend het Nederlandse AGF-bedrijf Cool Fresh International te hebben overgenomen. Deze overname is inclusief de logistieke divisie van Cool Fresh, Saphir en het in Valencia gevestigde AgroMarketing Cool Fresh Espana. 

Op eigen bodem
Het Britse familiebedrijf is deze week ook prominent aanwezig op de  London Produce Show, die gehouden wordt in Grosvenor House, in Mayfair.

Dit jaar zal de vakbeurs afgetrapt worden met de allereerste Global Grape Summit, waar gerenommeerde professionals uit de druivensector de vraag, trends, nieuwe rassen, teeltgebieden, opkomende markten en innovaties zullen bespreken. 

Het team van Jupiter staat op 6 juni klaar om bezoekers te ontvangen in stand 212.

 

Voor meer informatie:
Kirsty Fleetwood
Jupiter
Email: KirstyF@jupitermarketingltd.com  
Tel: +44(0) 1952 822200
Tel: +44(0) 7590 441777
www.jupitermarketingltd.com  
www.sahyadrifarms.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven