Zuid-Afrikaanse Cheeky peer 10 jaar beschikbaar

De Zuid-Afrikaanse Agricultural Research Council (ARC) viert dat de middellate prachtige Cheeky peer, met de rode blos, tien jaar bestaat. Deze peer is het meest succesvolle ras dat voortgekomen is uit het Infruitec-Nietvoorbij-verededelingsprogramma in Stellenbosch. 

Cheeky dient als overbrugging tussen de vroege perenrassen Rosemarie, Flamingo en Celina en het late ras Forelle. De peer wordt in de weken 4 en 5 geplukt en omdat het ras gekenmerkt wordt door grote maten en een sterke vraag is het mede prijsbepalend voor de Forelle peren die daarna op de markt verschijnen. 

De Cheeky peer is van nature groot en heeft een aantrekkelijke blos. De peer rijpt eind januari/begin februari, heeft een rijke smaak en kan zeer goed worden bewaard. De kleur van het ras is niet gevoelig voor verbleking door hitte, zoals bij andere perenrassen met blos wel het geval is. 

Na bewaring is de groene ondertoon naar geel verkleurd waardoor de rode blos nog beter tot zijn echt komt. Het fruit ziet er aantrekkelijk uit en heeft een fijne smaak. Dit maakt het ras populair onder perenliefhebbers. 

Op de Cheeky doos is zelfs het driebladige loof van van de taaibosstruik afgebeeld, een leuke verwijzing naar ARC-veredelaar Taaibos Human. 

Overal ter wereld is het ontwikkelen van nieuwe perenrassen erg moeilijk maar het ARC blijft er mee doorgaan en heeft al goede rassen voor de Zuid-Afrikaanse sector voortgebracht. 

 

Voor meer informatie:
Mr T. Human
Email: HumanT@arc.agric.za

ARC Infruitec-Nietvoorbij
Ms Derusha Crank
Tel.: +27 21 809 3100 / +27 79 490 1448
Email: CrankD@arc.agric.za


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven