Schaap Holland nieuwe aandeelhouder Breeders Trust

Om verdere doorgroei van het internationaal georiënteerde kweekprogramma verantwoord voort te zetten, heeft het familiebedrijf Schaap Holland te Biddinghuizen eerder deze week 5% van de aandelen van het in Brussel gevestigde Breeders Trust verworven.

Breeders Trust is in 2008 opgericht om toe te zien op de handhaving van het kwekersrecht. Jaarlijks worden miljoenen euro’s geïnvesteerd in het kweken van nieuwe veelbelovende aardappelrassen. Breeders Trust is regelmatig in het nieuws om inbreuk op het kwekersrecht en illegale productie, handel en gebruik aan de orde te stellen maar ook om voorlichting te geven over het belang van het gebruik van gecertificeerd uitgangsmateriaal.

Hans Geling, directeur consumptie en pootaardappelen van Schaap Holland is blij met de toetreding tot Breeders Trust. Samen met een hechte groep Aardappelkwekers, investeren wij veel in ons rassenontwikkelings- & beproevingsonderzoek en hechten daarom ook grote waarde aan bundeling van krachten op het internationaal handhaven van de spelregels rondom het Kwekersrecht. Wij hebben er vertrouwen in dat Breeders Trust onze belangen daarin op een juiste wijze weet te behartigen, aldus de heer Geling.

Ook Geert Staring, algemeen directeur van Breeders Trust toont zich verheugd met de komst van Schaap Holland als nieuwe aandeelhouder. Het is voor ons een bevestiging dat we goed bezig zijn en het is mooi om te zien dat Schaap Holland ambitieus is met haar internationale kweekprogramma hetgeen nog eens onderstreept wordt door de toetreding tot Breeders Trust, zo besluit de heer Staring.”

Voor meer informatie:
Hans Geling
Schaap Holland
+31 321335050

Geert Staring
Breeders Trust
+31 622 833 895


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven