Concurrentie en weer bemoeilijken Grieks Valenciaseizoen

Griekenland heeft een moeilijk Valenciaseizoen achter de rug. Het weer en de prijzen hebben het exporteurs niet makkelijk gemaakt. Met name de hagel leidde tot grote verliezen en de prijzen van Egyptische Valencia's maken dat het moeilijk concurreren is. 

Voor het Griekse Sparta Valley Fruits is het Valenciaseizoen momenteel in volle gang. Volgens George Bekiaris, exportmanager van het bedrijf, was het tot nu toe geen makkelijk seizoen: "Het is erg moeilijk geweest met name vanwege de Egyptische concurrentie. De prijzen die zij op de Europese markt rekenen, zijn zeer laag: €0,40 per kilo. Wij kunnen hier eenvoudigweg niet mee concurreren, zeker als je bedenkt dat we ook nog schade geleden hebben. We werden onverwacht door een hagelstorm getroffen en dit heeft grote gevolgen voor de Valencia-oogst gehad. Het was soms moeilijk om de kwaliteitsstandaarden te halen maar tot nu toe zijn we hier toch in geslaagd."

De Valencia's worden voornamelijk naar landen in Europa geëxporteerd: "Ondanks de concurrentie vanuit Egypte exporteren we naar landen in Midden-Europa, zoals Duitsland, Nederland, Tsjechië en Oostenrijk. We exporteren ook kleinere hoeveelheden naar Denemarken en Zwitserland. We verwachten ongeveer 5.000 ton Valencia's te verladen. Volgend seizoen zouden we de Scandinavische markt graag willen betreden omdat op deze markt de belangstelling voor biologische producten groot is. Volgend seizoen starten wij namelijk met de teelt van biologische Navelina's en Navels."

Het seizoen is echter nog lang niet voorbij en mogelijk stijgen de prijzen nog vanwege de schade aan de oogst. "Tot nu toe zijn de prijzen stabiel maar het ziet ernaar uit dat de prijzen over een maand zullen stijgen. Voor afnemers is dit bij uitstek de tijd om Griekse sinaasappelen te importeren. We hebben nog volop grote maten beschikbaar," aldus Bakiaris. 

Sparta Valley Fruit is een exportbedrijf dat sinaasappelen levert aan de groothandel. Het bedrijf is gevestigd in Sparta en sinds vier jaar actief.  

 

Voor meer informatie:
George Bekiaris
Sparta Valley Fruits
Tel: +30 6944179949
Email: spartavalleyfruits@gmail.com  
www.spartavalleyfruits.gr 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven