Griekenland: "We rekenen op een goed druivenseizoen"

Hoewel het seizoen pas over een paar maanden begint, zijn in Griekenland de voorbereidingen voor het nieuwe druivenseizoen al in volle gang. Of het nu gaat om het snoeien van de bomen of leiden van de takken, de druiventeelt is over het algemeen een arbeidsintensieve bezigheid. Zeus was erg blij haar vooruitzichten voor het aankomende druivenseizoen te kunnen delen. 

Het exportseizoen van Griekse druiven is nog een paar maanden weg en zal in september beginnen. De voorbereidingen zijn echter al maanden geleden begonnen. Christina Manossos, salesmanager bij het Griekse exportbedrijf Zeus, rekent dit jaar op een goede oogst: "Het is nog wel wat vroeg om er iets over te zeggen maar onvoorziene omstandigheden daargelaten verwachten we een goed seizoen. We hopen dit jaar minimaal 2.000 ton druiven te kunnen oogsten. Het weer is tot op heden prima geweest, dus dit heeft geen invloed op de druiven gehad."

De druiven die Zeus teelt, vinden hun weg voornamelijk naar Europa maar het bedrijf is op zoek naar andere bestemmingen: "Onze druiven worden vooral naar het Verenigd Koninkrijk geëxporteerd maar er zijn ook zendingen bestemd voor Nederland. We exporteren ook enkele containers naar overzeese markten. We willen deze markten dit seizoen graag verkennen. We zijn daarom vorig jaar al gestart met het exporteren van een aantal proefzendingen en hopen de export dit seizoen verder uit te breiden omdat we weten dat het ras Crimson lang houdbaar is," legt Manossis uit. 

Het telen van druiven is niet eenvoudig, vertelt Manossis. "Druiven telen is een hele uitdaging! Het vereist van het begin tot het eind grote inzet en zorg van de teler. Eenmaal in het pakstation aangekomen neemt ons team deze zorg over. Zeus hanteert strenge teeltstandaarden. We kunnen alles dagelijks monitoren via onze ZeusCore-database. Ik kan wel zeggen dat het voor alle betrokkenen, niet alleen voor de teler maar ook voor het technische en kwaliteitsteam, een hele opgave is om de beste kwaliteit te leveren in zo'n korte afzetperiode."

Voor meer informatie:
Christina Manossis
Zeus Kiwi
Tel: +30 2351 053559
Email: christinam@zeuskiwi.gr 
www.zeuskiwi.gr 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven