Éric Delimbeuf, "La Rebelle", Île de Ré

"We doen veel onderzoek om de beste primeuraardappelen te telen"

La Rebelle is gespecialiseerd in primeuraardappelen van het Île de Ré. De aardappelen worden van april tot augustus gerooid. "Kennelijk hebben anderen problemen om hun vroege aardappelen af te zetten maar ons seizoen verloopt redelijk goed. Onze producten staan bekend om hun hoge kwaliteit en we zijn ervan overtuigd dat ons een prima seizoen te wachten staat," vertelt Éric Delimbeuf, oprichter van het bedrijf. 

La Rebelle wordt gevormd door tien telers die zich verspreid over het eiland bevinden. Tezamen beschikken ze over een areaal van zo'n 35 hectare. Na het rooien worden de aardappelen met een optische sorteermachine van het Zwitserse merk Visar gesorteerd. "Het is de enige optische lucht-sorteermachine in heel Frankrijk," voegt Éric eraan toe. "Deze stelt ons in staat om zeer selectief te zijn."

De nauwkeurigheid van de sorteermachine voldoet aan de  verwachtingen van Éric, die kwaliteit boven kwantiteit verkiest. "We doen veel onderzoek. Vorig jaar deden we proeven met 46 rassen, waarvan we er slechts twee uitkozen. Voorheen wilden we een BGA maar later zijn we hierop teruggekomen omdat de voorgeschreven rassen niet geschikt waren voor de lokale bodem."

 

Eric Delimbeuf op MedFEL 2018

De primeuraardappelen van hoge kwaliteit worden vermarkt onder de merknaam La Rebelle. Het bedrijf heeft daarnaast het merk La Rigolote geïntroduceerd voor klasse II aardappelen. "Aangezien onze sorteermachine zeer nauwkeurig sorteert, hebben we dit merk gecreëerd, dat bedoeld is voor klasse II product dat voor veel consumenten echter toch de eerste keuze is. Deze aardappelen beschikken over dezelfde uiterlijke eigenschappen maar zien er iets minder fraai uit."

Over het algemeen werken de klanten van Éric met alle beschikbare maten. "Er is veel vraag naar aardappelen met een diameter van 17/28 mm, We leveren ook de maat 28/35 mm. Lokaal is iedereen op zoek naar deze maat. Dit jaar verkeren we wat betreft de maten in een gunstige positie."

La Rebelle richt zich op high-end klanten. "We doen met name zaken met groothandelaren, en via hen, ook met de beste restaurants. Ik werk graag met groothandelaren die al meer dan 40 jaar ervaring hebben en het product door en door kennen. Ik moet echter eerlijk toegeven dat er tegenwoordig in supermarkten ook steeds meer echte professionals aan het werk zijn die precies weten hoe ze met een product om moeten gaan."

Voor Éric komt de smaak op de eerste plaats. Hij sluit daarom af met een culinaire tip: "Bereid de aardappelen nooit in water omdat dan alle smaak verloren gaat. De beste manier om nieuwe krielaardappelen te bereiden is ze te bakken. Grotere exemplaren kunnen het best worden gestoomd zodat de aroma's niet verloren gaan."

Voor meer informatie:

La Rebelle 
5 Chemin des Gatînes
17590 Ars-en-Ré
Tel: +33(0)6 15 43 43 87 87 87
edelimbeuf@gmail.com 
www.pommedeterre-larebelle.fr


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven