Aardappelafzetorganisaties Emilia Romagna bundelen krachten

Op het gebied van aardappelen is het in Emilia Romagna goed georganiseerd. Tijdens Macfrut namen de verschillende aardappelafzetorganisaties uit deze regio deel en deelden ze een collectieve stand. Dit met als doel om de potentiële kracht van het productieve systeem in Emilia Romagna te introduceren.

Massimo Cristiani

"Het was een uitstekend jaar, maar we blijven ons focussen op onderzoek en we willen de fases voor en na de oogst verbeteren. Op deze manier hopen we een betere kwaliteit van onze aardappelen te genereren", zeggen Massimo Cristiani van Selenella en Davide Martelli van Consorzio Patata di Bologna Dop.

Davide Martelli en Massimo Cristiani

Giacomo Accinelli, ingenieur bij Selenella, was ook aanwezig tijdens de beurs. "Emilia Romagna is de regio waar het grootste deel van de aardappelteelt plaatsvindt. We werken ook samen met telers uit andere delen van Italië om continue voorraden te garanderen. Denk aan Sicilië en Apulië. Rond 10 juni wordt er gestart met de oogst in Apulië, en ook in Lazio zijn er een aantal geschikte gebieden voor aardappelteelt."

Davide Martelli

Selenella was ook voorstander van de teelt van nieuwe aardappelen in de heuvelachtige gebieden in Emilia Romagna. Tussen Bologna, Ferrara, Ravenna en Forlì is 1.500 hectare bestemd voor de aardappelteelt en nog eens 250 hectare in Sicilië.

"We richten ons veel op rassenvernieuwing omdat we de kwaliteitsnormen hoog willen houden. Dit doen we ook door middel van en efficiëntere en milieuvriendelijkere irrigatie- en verdedigingsmethoden", concludeert Cristiani.

Voor meer informatie:
Consorzio Patata Italiana di Qualità
via Tosarelli 155
40050 Villanova di Castenaso (BO)
Tel.: (+39) 051 5872419 
Fax: (+39) 051 5872352
Web: www.selenella.it

 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven