Agro Merchants koopt Cool Pak Solutions

AGRO Merchants, wereldmarktleider in koelopslag en logistieke oplossingen, heeft bekendgemaakt Cool Pak Solutions overgenomen te hebben, leverancier van overslag- en ompakdiensten in Californië. Met deze transactie breidt AGRO haar dienstenpakket aan de Westkust uit en kan het haar leidende positie op de markt versterken. 

Het in 2013 opgerichte Cool Pak beschikt over een moderne 16.250 m2 tellende faciliteit in de haven van Long Beach. Het bedrijf werd aanvankelijk opgericht om AGF-bedrijven te helpen met hun im- en exportactiviteiten. Cool Pak heeft een grote expertise opgebouwd op het gebied van inspectie, sortering, ompakken, cross-docking en ontsmetting. 

"Met deze deal voegen wij een sterk AGF-georiënteerd bedrijf aan de Westkust aan ons netwerk toe en dit vormt een ideale aanvulling op onze bestaande overslag- en ompakactiviteiten aan de Oostkust in New Jersey," legt Dave Moore uit, directeur van AGRO Merchants Noord-Amerika. "De toevoer van verse groenten en fruit blijft groeien en AGRO speelt een belangrijke rol in deze toeleveringsketen. We blijven onze diensten uitbreiden door zowel interne investeringen als strategische overnames. AGRO heeft Cool Pak vanaf het begin gevolgd."

Steve Karo, medeoprichter van Cool Pak, die het het bedrijf voor AGRO zal gaan leiden als algemeen directeur: "Ik begon met Cool Pak met het idee om het eerste full-service bedrijf in de haven van Long Beach op te zetten. Ik ben enorm trots op de successen die wij geboekt hebben als bedrijf en ik kijk uit naar de verdere groei ervan als onderdeel van Agro Merchants."


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven